DEPREM BÖLGESİNDE YARGISAL SÜRELERİN DURDURULMASINA YÖNELİK UYGULAMANIN KAPSAMI GENİŞLETİLMİŞTİR

29665

Bilindiği üzere, olağanüstü hal (OHAL) ilan edilen illerde bir kısım yargısal sürelerin 06 Nisan 2023 tarihine kadar durdurulmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, 11.02.2023 tarihinde yayımlanmıştır.
(https://www.barobirlik.org.tr/Haberler/83540)

05.04.2023 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan “Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi” ile de yargısal sürelerin durmasına yönelik uygulama, bazı il ve ilçe merkezlerinde geçerli olmak üzere uzatılmıştır.
(https://www.barobirlik.org.tr/Haberler/83702)

10.04.2023 (bugün) tarihli ve 32159 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Olağanüstü Hal Kapsamında Yargı Alanında Alınan Tedbirlere İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi” ile önceki Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine eklenen 10. fıkranın (a) bendinde değişiklik yapılmıştır.

Bu kapsamda bir kısım sürelerin uzatıldığı il ve ilçe merkezleri “Adıyaman il merkezi ile çelikhan, Samsat, Besni, Gölbaşı ve Tut ilçeleri; Gaziantep ili İslahiye ve Nurdağı ilçeleri; Hatay il merkezi ile Antakya, Defne, İskenderun, Arsuz, Belen, Samandağ, Hassa, Kırıkhan ve Yayladağı ilçeleri; Kahramanmaraş il merkezi ile Dulkadiroğlu, Onikişubat, Afşin, Elbistan, Ekinözü, Nurhak, Göksun, Türkoğlu, Pazarcık ve çağlayancerit ilçeleri; Malatya il merkezi ile Battalgazi, Yeşilyurt, Arguvan, Kale, Yazıhan, Akçadağ ve Doğanşehir ilçeleri” olarak belirlenmiştir.

Ayrıca Kararnameye eklenen Geçici Madde ile 10. fıkra bakımından sürelerin durdurulmasına ilişkin hükümlerin 7/4/2023 (bu tarih dahil) tarihinden itibaren uygulanacağı hükme bağlanmıştır.

Bilginize sunarız.

Saygılarımızla.

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi için tıklayınız