DEPREMİN ÖLDÜREMEDİĞİ HAYVANLAR BAŞLATILAN YIKIM ÇALIŞMALARIYLA ÖLDÜRÜLMESİN!

1499

06.02.2023 tarihinde meydana gelen depremde Diyarbakır Galeria Sitesi de ağır hasar almış, birçok insanımız ve hayvanımız ne yazık ki hayatını kaybetmiştir.

Binanın muhtelif katlarında halen hayatta olan kediler ve kuşlar bulunduğu bilinmektedir. İlk günden itibaren bu hayvanların vinç yardımıyla kurtarılması için gerek sosyal medyada gerek ulusal medyada yapılan çağrılar ve yetkili kurumlara yapılan başvurular cevapsız bırakılmış, hasarlı binada yıkıntılar arasında aç ve susuz bırakılan hayvanlar adeta ölüme terk edilmiştir.

Bizler bu hayvanların kurtarılmasını beklerken depremin 16. günü olan 22.02.2023 tarihinde, içinde canlı hayvanlar olduğu bilindiği halde binada yıkım çalışmaları başlamıştır. Yani depremin öldürmediği, 16 gün boyunca açlık ve susuzluğun öldürmediği bu hayvanlar, insan eliyle öldürülmeye başlanmıştır.

Yaşam hakkı karşısında tüm canlıların eşit hakka sahip olduğunu hatırlatır, kamu vicdanını derinden yaralayan, yaşam hakkına saldırı niteliğindeki yıkım çalışmalarının acilen durdurulması ve bina içindeki hayvanların kurtarılması için yetkili tüm kurumları göreve davet ettiğimizi kamuoyu ile paylaşırız.

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ
HAYVAN HAKLARI KOMİSYONU