DİYARBAKIR'DA MESLEKTAŞLARIMIZIN BÜROLARINA YÖNELEN SİLAHLI SALDIRININ FAİLİ TUTUKLANMIŞTIR

1203

Diyarbakır’da, 01.03.2023 günü meslektaşlarımızın bürolarına silahlı saldırı düzenlenmiştir.

Saldırıyı gerçekleştiren şahıs olay yerinde yakalanmış ve devamında 02.03.2023 günü tutuklanmıştır.

Diyarbakır Barosu'nun da ısrarlı takibi ile verilen tutukluluk kararı caydırıcılığın sağlanması adına olumlu bir adım olmakla beraber, münferit bir uygulama olarak kalmamalı ve şiddetin önlenmesinin bir adımı olarak tüm vak'alarda 1136 sayılı Avukatlık Kanunu hükümleri ceza mevzuatına entegre edilerek hukuksal süreç yürütülmelidir.

Bilinmektedir ki; söz konusu saldırılar sadece görevi esnasında meslektaşlarımıza karşı olmayıp doğrudan savunma makamına, hak aramaya, hakkın kendisine ve toplumun hukuki güvenliğine yöneliktir.

Tam da bu sebeple; bu menfur saldırılara karşı ilgili tüm kişi ve kuruluşlar artık, avukatlara yönelik her geçen gün artarak devam eden ve dozu silahlı eylemlere dönüşen saldırıları durdurmak için gerekli yasal düzenlemeleri geciktirilmeksizin yapmalıdır.

Avukat Hakları Merkezi olarak meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, bunun yanında, yasal düzenlemelerin ivedilikle yapılması çağrılarımızı yinelerken, mevcut hukuksal süreçlerin takibinin hassasiyetle sürdürüleceğini de kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz.

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ
AVUKAT HAKLARI MERKEZİ