Duyuru 2015/5

7660

Ankara 22.01.2015
BARO BAŞKANLIĞI
DUYURU NO:2015/5
  • TBB Yönetim Kurulu’nun 7-8 Ocak 2015 tarihli toplantısında,“2014 yılında yapılan Stajyer Avukatlar Türkiye Kurgusal Duruşma Yarışmasının 2015 yılında da yapılmasına ve her yıl gerçekleştirilerek geleneksel hale getirilmesi; yarışmanın birinci aşaması olan bölge elemelerinin 18-19 Nisan 2015 tarihinde bölgelerde belirlenen illerde ve ikinci aşaması olan final yarışmasının 17-18 Ekim 2015 tarihinde Ankara'da yapılmasına” oybirliği ile karar verilmiştir.
  • Türkiye genelinde stajyerler arası 2015 Kurgusal Duruşma Yarışması; öncelikle coğrafi bölge esasından hareketle o coğrafi bölgede yer alan Barolara kayıtlı avukat stajyerleri arasında yapılacak ve bölge birincileri belirlenecektir.
  • Daha sonra bölge birincisi olan takımlar arasında Ankara’da TBB’de final yarışması yapılacaktır.
  • Bu Yarışma sonunda dereceye giren takımlara kademeli olarak ödüllerin verileceği yarışmayla ilgili bütün düzenlemeler TBB Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu tarafından yerine getirilecektir.
  • Bölge elemelerinin hangi illerde yapılacağı konusunda, öncelikle bölgelerde yer alan barolarımızın “konaklama, duruşma yeri temini v.b.” koşulları değerlendirerek, kendi aralarında mutabakat sağlamaları ve yarışmanın yapılacağı il barosunu belirlemeleri gerekmektedir. Aksi halde bölge yarışmalarının yapılacağı iller, TBB Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu tarafından tespit olunacaktır.
  • Coğrafi bölgelerde yer alan baroların kendi aralarında yarışacakları ve bölge birincilerinin belirleneceği “Stajyer Avukatlar Türkiye Kurgusal Duruşma Yarışması”nın birinci etabı olan bölge elemelerine takımlarıyla katılmak isteyen Barolarımızın 9 Şubat 2015 saat 17.00 ye kadar, TBB Eğitim Merkezine başvurmaları gerekmektedir.
  • Bölge elemelerinin yapılacağı illerin de, barolarımız tarafından tespit olunan 09.02.2015 günü saat 17.00’ye kadar Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezine bilgi verilmesi rica olunur.
  • Avukat adayı olan stajyerlerimizin mesleki gelişimi ve Barolarımıza kayıtlı stajyerler arasındaki dayanışma ve yakınlaşma açısından son derece faydalı bulduğumuz bu programa tüm Barolarımızın katılacağını ümit ediyor, katılımcılara ve çalışmalara başarılar diliyorum.

Saygılarımla.

Avukat Metin FEYZİOĞLU
Türkiye Barolar Birliği
Başkanı