Duyuru 2015/8

7123

Ankara 29.01.2015
BARO BAŞKANLIĞI
DUYURU NO:2015/8

22.06.2013 tarihinde yürürlüğe giren 6325 sayılı Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanunu gereği, Türkiye Barolar Birliği’nin içinde yer aldığı Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Kurulu, Arabuluculuk Yasası’nın ve Yönetmeliği’nin uygulanması yönünde çalışmalarını sürdürmektedir.

Söz konusu Yasa gereği Türkiye Barolar Birliği, arabuluculuk eğitimi vermeye yetkili ve görevli bir kurum olup, arabuluculara yönelik eğitim çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir.

Türkiye Barolar Birliği bünyesinde “Hukukta Alternatif Çözüm Yolları ve Arabuluculuk Komisyonu” kurulmuş olup, Komisyon çalışmalarını sürdürmektedir.

Arabuluculuk Yasası’nın yeni olması, arabuluculuğun Türkiye’de ilk kez uygulanmaya başlamış olması sebebiyle, arabulucuları, avukat arabulucuları ve avukatları bilgilendirmek, toplumu bilinçlendirmek amacıyla Baronuz bünyesinde alternatif uyuşmazlık çözüm yolları ve Arabuluculuk konusunda çalışacak bir komisyonu kurulmasının faydalı olacağı düşünülmektedir.

Yukarıda belirtilen kapsamda baronuz bünyesinde alternatif uyuşmazlık çözüm yolları ve arabuluculuk konusunda bir komisyon veya merkez yok ise kurulması hususunun değerlendirilmesini; mevcut bir komisyon/merkezin bulunması halinde komisyon/merkez sorumlusu/başkanının iletişim bilgilerinin, var ise geçmiş dönemlerde yaptığı faaliyetler hakkındaki bilgiler ile birlikte Birliğimize bildirilmesini rica ederim.

Saygılarımla.


Avukat Metin FEYZİOĞLU
Türkiye Barolar Birliği
Başkanı