Duyuru 2016/82

6750

Ankara 24.12.2016
BARO BAŞKANLIĞI
DUYURU NO:2016/82
Konu : Eğitimle İlgili İşler


Sayın Başkan,

TBB Yönetim Kurulu'nun 23 Aralık 2016 tarihli toplantısında, "Avukat Stajyerleri Türkiye Kurgusal Duruşma Yarışmasının 2017 yılında da yapılmasına, yarışmanın birinci aşaması olan bölge elemelerinin 18-19 Şubat (Cumartesi ve Pazar günleri), ikinci aşaması olan final yarışmasının ise 15-16 Nisan 2017 (Cumartesi ve Pazar günleri) yapılmasına" oybirliği ile karar verilmiştir.

Bölge elemelerinin hangi illerde yapılacağı konusunda, öncelikle bölgelerde yer alan barolarımızın "konaklama, duruşma yeri temini v.b." koşulları değerlendirerek, kendi aralarında mutabakat sağlamaları gerekmektedir. Mutabakat sağlanamaz ise bölge yarışmaların yapılacağı iller, TBB Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu tarafından belirlenecektir.

Coğrafi bölgelerde yer alan baroların kendi aralarında yarışacakları ve bölge birincilerinin belirleneceği "Avukat Stajyerleri Türkiye Kurgusal Duruşma Yarışması"nın birinci etabı olan bölge elemelerine takımlarıyla katılmak isteyen Barolarımızın 16 Ocak 2017 saat 17.00 ye kadar, TBB Eğitim Merkezine başvurmaları gerekmektedir.Avukat adayı stajyerlerimizin mesleki gelişimi ve Barolarımız stajyerleri arasındaki dayanışma ve yakınlaşma açısından son derece faydalı bulduğumuz bu programa tüm Barolarımızın katılacağını ümit ediyoruz. Bu nedenle yazımızın Başkanlığınıza ulaştığı tarihten itibaren 15 gün içerisinde bölge elemelerinin yapılacağı illerin tespiti konusunda bilgi verilmesini rica eder, katılacak yarışmacılara şimdiden başarılar dilerim.


Saygılarımla.

Avukat Metin FEYZİOĞLU
Türkiye Barolar Birliği
Başkanı

Ek: Takvim