Duyuru 2019/56

682

Ankara, 13.09.2019

BARO BAŞKANLIĞI

………………………..

DUYURU NO:2019/56

Hukuk devletine gerçek anlamda işlerlik kazandıracak olan iyi yetişmiş, iyi eğitimli hukukçulardır. TÜRKİYE Barolar Birliği ve TÜRKİYE'nin köklü kuruluşlarından Türk Eğitim Vakfı, hukuk fakültesinde okuyan ve maddi durumu elverişli olmayan öğrencilerin en iyi eğitimi almaları için bir protokol imzalayarak uzun soluklu bir bağış kampanyası başlatmıştır.

Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetişmesi amacıyla hukuk fakültesi öğrencilerinin maddi anlamda desteklenmesinin zorunlu olduğu açıktır. Dileğimiz, maddi durumu elverişli olmayan ancak gelecek vadeden hukuk fakültesi öğrencilerinin desteklenmesi için meslektaşlarımız arasında bu kampanya kapsamında adeta bir yarış yapılmasıdır.

Bursiyerler, Türk Eğitim Vakfı tarafından başarı ölçütüne göre belirlenecektir. Barolarımıza illerine göre bursiyerlerin dağılımına ilişkin bilgi de verilecektir. Kampanyaya destekte bulunma yöntemleri aşağıdaki gibidir.

Kampanyaya ilişkin tanıtım filminin ve bu duyurumuzun Baronuzun web sitesinde yayımlanması, meslektaşlarımıza her vesileyle kampanyanın açıklanması, hatırlatılması, katılımın teşvik edilmesi ve mümkünse kampanyaya katılımın bir eğitim seferberliği ruhuyla en üst seviyede gerçekleşmesi için desteğinizi takdirlerinize sunarım.

Kampanyaya ilişkin sorular için doğrudan bana ulaşabileceğiniz gibi Basın Müşavirimiz özge Şener de 0533 033 45 43 numaralı telefondan sorularınızı cevaplamaya hazırdır.

Bu vesileyle Baro Başkanlığınız aracılığıyla tüm meslektaşlarımıza teşekkürlerimi ve en derin saygılarımı sunuyorum.

Avukat Metin FEYZİOĞLU
TÜRKİYE Barolar Birliği
Başkanı

SMS BAĞIŞI:
TEV veya bağış yapmak istediğiniz İLİN ADINI yazıp 6717'ye mesaj gönderebilirsiniz. Her SMS ile 10 TL bağışta bulunabilirsiniz.