Duyuru 2024/12

930

Ankara, 29.01.2024

BARO BAŞKANLIĞI

………………………

DUYURU NO:2024/12

Konu: 06 Şubat 2023 Tarihinde Meydana Gelen Deprem Felaketinin Birinci Yılı Nedeniyle Yapılacak Anma Programı İle İlgili Bilgi Paylaşımı Hakkında.

İLGİ: 12.01.2024 Günlü 2024/5 Sayılı Duyurumuz

Barolarımıza gönderdiğimiz ilgide kayıtlı 12.01.2024 günlü 2024/5 sayılı duyurumuzda;

Yönetim Kurulumuz tarafından “05 Şubat 2024 tarihinde Kahramanmaraş’ta anma ve Baro Başkanları toplantısı yapılmasına, 06 Şubat 2024 tarihinde Hatay’da anma ve Hatay Barosu Hizmet Binasının açılışının yapılmasına” karar verildiği, düzenlenecek anma toplantıları ve Baro Başkanları toplantısı ile ilgili detaylı bilgileri içeren programın gerekli hazırlıklar tamamlandıktan sonra Barolarımız ile ayrıca paylaşılacağı bildirilmişti.

Her ne kadar 2024/5 sayılı duyurumuzda 5 Şubat 2024 tarihinde Kahramaraş’da Baro Başkanları toplantısı yapılacağı bildirilmişse de; bu arada Ceza Muhakemesi Kanunu Gereğince Görevlendirilen Müdafi ve Vekillere Yapılacak Ödemelere İlişkin 2024 Yılı Tarifesi’nin 13 Ocak 2024 tarihli ve 32428 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanmış olması nedeniyle ortak iradenin belirlenmesi amacıyla 17 Ocak 2024 tarihinde Baro Başkanları toplantısı yapılmış olması nedeniyle gelinen aşamada yeni bir Başkanlar toplantısı yapılmaması, Hatay Barosu Hizmet Binası açılışının ileri bir tarihte planlanması ve sadece anma programı düzenlenmesi yönünde irade oluşmuştur.

Anma programı kapsamında; depremden yoğun olarak etkilenen Baro Başkanları ile yapılan görüşmeler neticesinde gerekli hazırlıklar yapılarak görseller hazırlanmış ve adı geçen Barolarımıza gönderilmiştir.

Depremden en fazla etkilenen ve meslektaş vefatı yaşanan 8 İl Baro Başkanlığı’nda Birlik Başkan ve Yönetim Kurulu Üyelerimizin katılımıyla 6 Şubat 2024 tarihinde eş zamanlı olarak saat 12:30’da Baro Başkanlarımız ve meslektaşlarımızın katılımıyla gerçekleştirilecek anma programları yapılmasına ilişkin liste ve bilgiler aşağıya çıkarılmıştır.

• Kahramanmaraş İlinde gerçekleştirilecek anma programına;
Başkan Av.R.Erinç Sağkan ve Yönetim Kurulu Üyesi Av.Melih Yardımcı
• Hatay İlinde gerçekleştirilecek anma programına;
Başkan Yardımcısı Av. Ercan Demir
• Adıyaman İllinde gerçekleştirilecek anma programına;
Başkan Yardımcısı Av. Gürkan Altun ve Yönetim Kurulu Üyesi Av. Ali Bayram
• Adana’da gerçekleştirilecek anma programına;
Genel Sekreter Av. Veli Küçük
• Malatya’da gerçekleştirilecek anma programına;
Sayman Üye Av. Gökhan Bozkurt
• Diyarbakır’da gerçekleştirilecek anma programına
Yönetim Kurulu Üyesi Av. Hicran Kandemir
• Gaziantep’de gerçekleştirilecek anma programına;
Yönetim Kurulu Üyesi Av. Nizam Dilek
• Osmaniye’de gerçekleştirilecek anma programına;
Yönetim Kurulu Üyesi Av.R. Erhan Toprak

6 Şubat 2024 tarihinde 8 İlde eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek anma programına siz değerli Baro Başkanlarımızın katılımı konusunu bilgi ve değerlendirmelerinize sunarım.

Saygılarımla.

Avukat R.Erinç SAĞKAN
Türkiye Barolar Birliği
Başkanı