EĞİTİM SEFERBERLİĞİ DEVAM EDİYOR

3303

11 BARODAN 200 AVUKAT VE AVUKAT STAJYERİNE “İSTİNAF” EĞİTİMİ

2019’u eğitim seferberliği yılı ilan eden TÜRKİYE Barolar Birliği, 26 Ocak 2019 Cumartesi günü Ayaş’taki TBB tesislerinde düzenlediği ortak eğitimde, 11 barodan 200 avukat ve avukat stajyerini bir araya getirdi.

Kırıkkale, Bolu ve Yozgat barolarına kayıtlı avukat ve avukat adaylarına verilen “HMK ve CMK’da İstinaf” konulu eğitim, 70. Staj Eğitim Programı kapsamında TBB’de eğitimleri süren Amasya, Denizli, Eskişehir, Isparta, Kırklareli, Malatya, Siirt, Şırnak barolarına kayıtlı avukat adaylarının katılımıyla gerçekleştirildi.  

Birleştirilmiş eğitimde CMK’da İstinaf eğitimini Dr. Fahri Gökçen Taner, HMK’da İstinaf eğitimini ise Av. Dr. Orhan Eroğlu verdi.

Eğitimi TBB Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, TBB Başkan Yardımcıları Av. ünsal Toker ve Av. Hüseyin özbek, TBB Yönetim Kurulu  Sayman üyesi Av. Sabri Erdal Güngör, TBB Yönetim Kurulu üyesi Av. Eyyüp Sabri çepik, TBB Genel Sekreteri Av. Sabiha Tekin, TBB Disiplin Kurulu Başkanı Av. Uğur Uzer, Bolu Barosu Başkanı Av. Sabri Erhendekçi, Kırıkkale Barosu Başkanı Av. Erol çakır, Yozgat Barosu Başkanı Av. Mehmet Şimşek de takip etti.

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Ayaş ilçesinin 2 dakikalık tanıtım filmi izlendi.

AYAŞ TANITIMI YAPILDI

Ayaş Kaymakamlığı tarafından görevlendirilen Ayaş Belediye Meclis üyesi Oğuz Şen, Ayaş’ın tarihinin Selçuklulara kadar dayandığını, Osmanlı mimarisi konakların bulunduğunu kaydetti. Ayaş Belediyesi’nin İstanbul İstiklal Caddesi’nde dahi mallarının bulunduğunu belirten Şen, genç avukatlardan Ayaş’ın tanıtımı için yardım istedi.

TBB Başkanı Feyzioğlu da,  tarihi İpek Yolu üzerinde konumlanan Ayaş’ın eski evleriyle, konaklarıyla, tarihi camileriyle, insanlarının yardımseverliğiyle, doğal güzellikleriyle gezilmesi gereken yerlerden birisi olduğunu söyledi.  

Feyzioğlu, eğitime katılan baro başkanları ile avukat ve avukat stajyerlerini selamlayarak, “Biz koskocaman bir aileyiz. Bu ailenin değerini çok iyi bilelim. çok büyük bir camiayız. Dayanışmamızın da, camiamızın büyüklüğüne denk olması lazım. Bugün iki eğitim etkinliğini birlikte gerçekleştiriyoruz. Bir günlük istinaf eğitimine katılan meslektaşlarımız ile TÜRKİYE’nin her yerinden gelerek bir haftalık eğitime katılan stajyer avukatlarımız bir arada. çok keyifli olacağını düşünüyorum. TBB Eğitim Merkezi’ne,  TBB Gençlik İletişim Birimi’ne, baro başkanlarına çok teşekkür ediyorum” dedi.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle