Erişim Engellendi

6437

Türkiye Barolar Birliği'nin başvurusu üzerine Avukatlık Kanunu'na aykırı bir şekilde hukuki danışmanlık ve avukatlık hizmeti veren iki internet sitesine erişim engellendi.

Türkiye Barolar Birliği, Anayasa'dan kaynaklanan görev, hak ve yetkisi ayrıca Avukatlık Kanunu'nun 1. ve 2. maddeleri ile "Birliğin görevleri" başlıklı 110. maddesinde ifade edilen "Baro mensuplarının genel menfaatlerini ve mesleğin ahlak, düzen ve geleneklerini korumak", "kanunların avukatlara tanıdığı hakların gerçekleşmesine ve yüklediği görevlerin tam ve şerefli bir şekilde yerine getirilmesine çalışmak" ve "hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını savunmak ve korumak, bu kavramlara işlerlik kazandırmak" görevleri kapsamında www.avukatbilgi.com ve www.avukatlar.web.tr adresli internet sitelerinin faaliyetlerinin tüm avukat meslektaşların kişilik haklarını zarara uğratması nedeniyle siteye erişimin engellenmesini talep ettti.

Ankara 3. Sulh Ceza Hakimliği, 2017/1611 ve 2017/1613 Değişik İş No'lu dosyalarında internet adresinde yayınlanan içeriklerde talep edenin kişilik haklarının ihlali sonucuna varıldığını belirterek 5651 sayılı kanunun 9. maddesi uyarınca erişimin engellenmesine karar verdi.

Ankara 3. Sulh Ceza Hakimliği 2017/1611 Değişik İş No'lu Karar İçin Tıklayınız

Ankara 3. Sulh Ceza Hakimliği 2017/1613 Değişik İş No'lu Karar İçin Tıklayınız