Erzurum’da, Kuran Kursunda Cinsel İstismara Uğrayan Çocuklarla İlgili Davanın Duruşmasındaydık

7799

Erzurum’da Diyanet’e bağlı Kuran kursunda 7 çocuğun cinsel istismara uğradığı, ayrıca dört çocuğun işkence gördüğü olaya ilişkin dava, Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesinde başladı. TÜRKİYE Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. R. Erinç Sağkan’ın, Erzurum Barosu Başkanı Av. Talat Göğebakan, Ardahan Barosu Başkanı Av. Murat Yolçu ve diğer barolardan gelen temsilcilerle birlikte izlediği davanın ilk duruşması kapalı olarak görüldü.

Duruşmada söz alan Sağkan; “Bu davanın çocuklara dönük korkunç saldırının yanında, bu saldırının devletin koruma ve gözetim yükümlülüğü altında olan bir kurumda işlenmiş olması gibi farklı bir yönü ve önemi var. Sanığın kimliğinden ya da çalıştığı kurumdan bağımsız olarak ister okulda ister yurtta isterse Kuran Kursu’nda veya başka bir kurumda olsun, devletin gözetimi altında bulunan yerlerde işlenen suçlarda suçun doğrudan failinin yanında, görevlilerin ihmallerinin de ayrıca araştırılması gerekir. Biz TÜRKİYE Barolar Birliği olarak Birleşmiş Milletler çocuk Hakları Sözleşmesi’nde geçen ve çocuk Hakları Komitesi tarafından unsurları belirlenen çocuğun üstün yararı ilkesinin tüm kriterlerinin bu yargılamanın tüm aşamalarında vücut bulmasını sağlamak adına yargının bağımsız sujesi olarak buradayız” şeklinde konuştu.

Kararını açıklayan mahkeme, Sanık Hakan Aslankafa'ya nitelikli cinsel istismar suçuyla, toplamda 119 yıl hapis cezası verdi.

GENç MESLEKTAŞLARLA SöYLEŞİ

Duruşmanın ardından Erzurum Barosu’nda genç avukatlar ve stajyerlerle de bir araya gelen Birlik Başkanı, TBB’nin faaliyetlerine ilişkin bilgi vererek meslektaşların sorularını yanıtladı.

CUMHURİYET BAŞSAVCISI VE ADALET KOMİSYONU BAŞKANI’NA ZİYARET

TBB Başkanı Sağkan, Erzurum’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Erzurum Barosu Başkanı Av. Talat Göğebakan ve Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya gelen Sağkan, Baro Başkanı Göğebakan’ın eşliğinde; Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Tuncel ile Erzurum Adalet Komisyonu Başkanı Osman Nuri Nayman’ı ayrı ayrı ziyaret etti.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle