ESKİŞEHİR BAROSU YENİ HİZMET BİNASI TÖRENLE AÇILDI

8087

Eskişehir Barosu yeni hizmet binası, 27 Eylül 2014 tarihinde Türkiye Barolar Birliği Başkanı ve Yönetim Kurulu’nun katıldığı törenle açıldı.

Açılış törenine; Ankara Barosu Başkanı Av. Sema Aksoy, Bilecik Barosu Başkanı Av. Halime Aynur, Balıkesir Barosu Başkanı Av. Yaşar Meyvacı, Bursa Barosu Başkanı Av. Ekrem Demiröz, Isparta Barosu Başkanı Av. Gökmen Hakkı Gökmenoğlu, Aksaray Barosu Başkanı Av. Levent Bozkurt, Kütahya Barosu Başkanı Av. Mehmet Sabit Özdoğlar, Bolu Barosu Başkanı Av. Ferit Atalay, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve avukatlar katıldı.

Törenin açış konuşmasını yapan Eskişehir Barosu Başkanı Av. Rıza Öztekin, binanın yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti. Öztekin, “Ben 21 yıl önce mesleğe başladığımdan bu yana dinlendirdiğimiz hizmet binasının açılışını bugün gerçekleştirdik. Faaliyetlerinizi gerçekleştirmeniz için fiziki imkânlara ihtiyaç var. İhtiyaçlar yapılanlardan fazla arttığı için aradaki farkı kapatmalıyız. Göreve geldikten sonra görüşmelere başladık. Türkiye Barolar Birliği arsa tahsisini yaptı ve yapım maliyetini karşıladı. Bugünde Eskişehir’e böyle bir eser kazandırdığımız için büyük bir mutluluk duyuyoruz” dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, avukatlık sınavının önemine değindi. Avukatlık sınavının bir an önce getirilmesi gerektiğini söyleyen Feyzioğlu, “Ne yaparsak yapalım, bizim öncelikli ihtiyacımız avukatlık sınavıdır. Avukatlık sınavının gelmediği her gün Türkiye’de hukuk devleti bir kez daha hançerlenmekte, meslek bir kez daha zora sokulmaktadır. Şu anda görev yapan 84 bin avukat vardır. Hukuk fakültelerinde okumakta olan 48 bin öğrenci vardır. Bunlardan 43 bininin 5 yıl içerisinde avukat olması tahmin edilmektedir. Dolayısıyla 5 yıl içinde sayımız şimdiki sayımızın yarısı kadar artacaktır. Bu acı gerçeğe rağmen iktidar maalesef ‘piyasa iyiyi kötüyü ayıklasın’ cümlesini sarf etmiştir” diye konuştu.

Hukuk fakültelerinde öğrencilerin yeterli eğitim alıp almadıklarını incelemek amacıyla Ölçme Değerlendirme Komisyonu kurduklarını belirten Feyzioğlu, “Attığımız en önemli adım, hukuk fakültelerinin staja elverişli öğrenci mezun verip vermediğini denetlemek üzere Ölçme Değerlendirme Komisyonu kurmak olmuştur. Çok yakında hangi hukuk fakültelerinin avukatlık stajına yeterli eğitim verdiğini ya da vermediğini kamuoyu ile paylaşacağız. Böylelikle öğretim üyesi olmayan fakültelerin öğrenci de bulamamasını el birliği ile sağlayacağız. Ben buradan meslektaşlarımdan en önemli sorunumuzun bilincinde olmalarını ve destek vermelerini talep ediyorum” ifadelerini kullandı.

Feyzioğlu konuşmasını, “Binamızın sadece Eskişehir’de değil tüm Türkiye’ye hayırlı olmasını diliyorum” sözleriyle sonlandırdı.