Feyzioğlu, 10. Geleneksel Tıpta Uygulama Hataları Sempozyumu’nun açılışında konuştu

2207

TIP VE HUKUK İNSAN İçİN VAR, İNSANA HİZMET EDİYOR. AMACIMIZ HER İKİ MESLEK GRUBUNU HALKIMIZ İçİN GüçLü KILMAK

TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, 10. Geleneksel Tıpta Uygulama Hataları Sempozyumu’nun açılışında konuştu. Tıp ve hukukun insan için olduğunu, insana hizmet ettiğini söyleyen Feyzioğlu, “Her iki meslek grubu mensubu da insanla doğru iletişim kurmak zorunda. Bugün sarpa sarmış gibi görünen pek çok sorun aslında iletişim kazasından kaynaklanıyor. Birbirimizi anlamamaktan kaynaklanıyor. Bu sebeple de hukukçuların ve sağlıkçıların yan yana gelip ortak çalışmalar yapmasını önemsiyorum” dedi.

Ankara üniversitesi Tıp Fakültesi Medikolegal çalışma Grubu ile ortaklaşa düzenlenen sempozyumun açış konuşmalarını TBB Başkanı Feyzioğlu, Ankara üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülfem Elif çelik ve Ankara üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Yaşar Bilge yaptı.

TÜRKİYE Barolar Birliği’nin Ankara üniversitesi ve Ankara Tıp ile birlikte bu çalışmayı yapıyor olmasının kendisini çok mutlu ettiğini söyleyen Feyzioğlu, “Ankara üniversitesi, TÜRKİYE’nin omurgasını oluşturan yapılardan biridir. TÜRKİYE Barolar Birliği de öyle. İki büyük kurumun yan yana gelip bu tür faaliyetlerde bulunması gerçekten ülkeye, devlete, halkımıza önemli bir hizmettir” diye konuştu.

TIP VE HUKUK İNSAN İçİN VAR, İNSANA HİZMET EDİYOR

Feyzioğlu şöyle devam etti: “Benim doçentlik tezimin konusu, vicdani kanaat. Tezi yazarken şunu gördüm: her ne kadar tıp fen bilimleri arasında, hukuk ise sosyal bilimler içinde bir disiplin olarak geçse de tıpla hukuk inanılmaz derecede birbirine yakın. Bir kere her iki meslek grubu da insanla muhatap, insan için var, insana hizmet ediyor. Her iki meslek grubu mensubu da insanla doğru iletişim kurmak zorunda. Hekim ya da sağlık mesleği mensubu iletişimini doğru kuramazsa mutlaka sorun yaşıyor. Hukukçu ya da avukat iletişimini kuramazsa mutlaka sorun yaşıyor. Ve bugün sarpa sarmış gibi görünen pek çok sorun aslında iletişim kazasından kaynaklanıyor. Birbirimizi anlamamaktan kaynaklanıyor. Bu sebeple de hukukçuların ve sağlıkçıların yan yana gelip ortak çalışmalar yapmasını önemsiyorum.”

İNSANIN DÂHİL OLDUĞU HER İŞTE YANLIŞ DA OLABİLİR

Her iki meslek mensubunun da vicdani kanaatini kullandığını ifade eden Feyzioğlu, “Ondan sonra deriz ki; insanın dâhil olduğu her işte yanlış da olabilir. Bunların hukukla sağlıkçı arasında görüşülerek çözümlenmesi gerekir. Bilgi güçtür. Bizim de amacımız burada her iki meslek mensubunu güçlü kılmaktır. Kim için güçlü kılmaktır? Bu ülke için, bu halk için güçlü kılmaktır. Hepinize katılımınızdan dolayı en içten teşekkürlerimi sunuyorum. TÜRKİYE Barolar Birliği her zaman, yapılan her iyi işte buradadır, yanınızdadır, halkladır, halk içindir” dedi.

Konuşmasına, toplantıya destek verenlere teşekkür ederek başlayan Ankara üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Yaşar Bilge, bu toplantılarda, yaşanan durumlarla ilgili dil birlikteliğinin geliştirilmesi ile bunların izlenmesi ve önlenmesi konusunda strateji geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

HUKUKçULAR VE TIPçILAR OLARAK BİRLİKTE OLMALI VE BİRLİKTEN GüCüMüZü ARTIRMALIYIZ

Ankara üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülfem Elif çelik de konuşmasında, hukukçuların ve tıpçıların birlikte olması ve birlikten güçlerini artırmaları gerektiğinin altını çizdi.

“İnsan varsa hata vardır, hatasız kul olmaz” diyen çelik, “Hekim de hata yapar, her meslek grubunda olduğu gibi. Ama hekimin hatası kabulü mümkün olmayan bir süreç başlatır. Sağlıkta telafinin mümkün olmaması da bu konunun özellikle hukuki boyutunu gündeme getiriyor” şeklinde konuştu.

Sempozyum; hukukçular, sağlıkçılar, akademisyenler ve gazetecilerin sunumlarıyla devam etti.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle