FEYZİOĞLU: HACI BEKTAŞ VELİ UNUTULMAMALI, UNUTTURULMAMALI

1662

TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Alevi inanç ve kültürünün Serçeşmesinin Hacı Bektaş Veli Hazretleri, manevi merkezinin Hacıbektaş olduğunun unutulmaması, unutturulmaması gerektiğini söyledi.

Alevi İnanç Birliği Vakfı'nın düzenlediği Uluslararası Geçmişten Geleceğe Alevilik Sempozyumu, TÜRKİYE Barolar Birliği'nde gerçekleştirildi. 

Sempozyuma, önceki Milli Eğitim ve Milli Savunma Bakanlarından, Meclis Milli Savunma Komisyonu Başkanı İsmet Yılmaz, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, DSP Genel Başkanı önder Aksakal, CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Refik Turan, Alevi İnanç Birliği Vakfı Başkanı Faruk Ali Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı. Feyzioğlu, sempozyum öncesinde Malkoç, Karamollaoğlu, Yılmaz, Şener, Turan ve Aksakal'la bir süre odasında sohbet etti.

BİZ MOZAİK DEĞİL, RENKLİ BİR MERMERİZ

Feyzioğlu, sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada, coğrafyayı yurt yapanın, kültürel, inançsal, sosyolojik değerlerin bütünü olduğunu söyledi. Feyzioğlu, şunları kaydetti:

"Parmaklarımız ayrı da olsa kolumuz birdir. O kol Türk Milleti'dir. önce TÜRKİYE, önce Türk Milleti diyen herkese kapımız da yüreğimiz de sonuna kadar açık. Biz mozaik değil, renkli bir mermeriz. Bizi kimse birbirimizden ayıramaz. Farklılıklarımız zenginliğimiz kuşkusuz. Ancak geçmişimiz de geleceğimiz de ortak. Yani farklılıklarımız kadar ortak geçmişimizin ve geleceği birlikte inşa etme kararlılığımızın altını çizmeliyiz hep birlikte. Mustafa Kemal Atatürk'ün ışıklı yolu, yolumuz. Başaracağız."

CUMHURİYET KURULUŞ FELSEFESİ

"Cumhuriyetin kuruluş felsefesi, vazgeçilmez felsefemiz. Cumhuriyet bizim ortak değerimizdir" diyen Feyzioğlu, "Cumhuriyet milli ve manevi hiçbir değerimizle çatışmaz. Tam aksine taçlandırır. Kuruluş temellerimize sımsıkı sahip çıkmalıyız. Hacı Bektaş Veli Hazretleri'nin öğretisinde, birlik ve beraberlik için aradığımız her şey mevcuttur" diye konuştu.

Feyzioğlu, "Türk ve Türkmen Aleviliğinin Serçeşmesi, Hacı Bektaşi Veli Hazretleri'dir. Manevi merkezi de eskiden Sulucakarahöyük, şimdilerde Hacı Bektaş denilen yer ve makamdır. Alevi inanç ve kültürünün Serçeşmesinin Hacı Bektaş Veli Hazretleri, Manevi merkezinin Hacıbektaş olduğunun unutulmaması, unutturulmaması, önümüzdeki süreçte yaşanması olası olumsuzlukların ve ayrışmaların panzehiri olduğunu tekrarla sözlerimi sonlandırmak istiyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum canlar."

Karamollaoğlu, Şener, Malkoç ve Yılmaz da konuşmalarında birlik mesajı verdi. Alevi İnanç Birliği Vakfı Başkanı Faruk Ali Yıldırım da üniversite açmak istediklerini söyledi.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle