FEYZİOĞLU: HUKUKUN YERİNİ LİNÇ KÜLTÜRÜNÜN ALMASINA ENGEL OLMALIYIZ

6375

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ-PDY) soruşturması kapsamında Antalya'da 17 avukatın gözaltına alınmasıyla ilgili olarak Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz'ı ziyaret etti.

Görüşmenin ardından, TBB Sayman Yönetim Kurulu Üyesi Av. Sabri Erdal Güngör ile birlikte basına açıklamada bulunan Feyzioğlu, bir avukatın savunduğu kişi ya da şirket dolayısıyla baskıya maruz kalması durumunda toplumda hukukun yerine linç kültürünün başlayacağı uyarısında bulundu. Feyzioğlu, "Hain terör örgütlerinin en çok isteği kurunun yanında yaşın da yanması. Biz biliyoruz ki sayılar kontrolden çıksın, bu şekilde masumların gölgesinde suçları örtbas edilsin diye organize bir şekilde ihbarlarda bulunmaktadır" dedi.

OHAL kapsamında yürütülen soruşturmalar ile ilgili kaygıları dile getiren Feyzioğlu, "Eğer meslektaşlarımız önceki dönemlerde 'birini niye savundun' diye suçlanmaya başlanırsa bu bambaşka bir yere gider. OHAL sonrasında bazı meslektaşlarımızın tedirginlik duyduğu bize bildiriliyor. Adliyelerin ve avukatların işi kolay değil. Ancak biz haklıyı haksızdan suçluyu suçsuzdan ayırmalıyız. Bunu ayırabilmek için tek bir yol var, o da adil yargılamadır" diye konuştu.

GÖZALTILARIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Antalya'da gözaltına alınan avukatların mesleki faaliyetleri nedeniyle suçlanmamaları gerektiğinin altını çizen Feyzioğlu, "Eğer mesleki faaliyetleri sebebiyle bu dosya kapsamına alınmışlarsa bunların bir an önce ayıklanması ve derhal özgürlüklerine kavuşturulmasını istiyoruz" dedi. Başsavcının bu konuda son derece titiz olunacağının güvencesini verdiğini anlatan Feyzioğlu, bu sözün gereğinin takipçisi olacaklarını söyledi. Metin Feyzioğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

TBB, İHLALLERİ ARAŞTIRMAK ÜZERE KOMİSYON KURDU

"Türkiye'de OHAL kapsamında yapılan adli ve idari işlemlerde insan hakkı ihlali sıklıkla gündeme geliyor. Biz bize ulaşanları incelemek üzere bir alt komisyon kurduk. Komisyonun hazırlayacağı raporu ilgili yerlere aktaracağız. El birliğiyle bu ülke için çalışmak zorundayız."