FEYZİOĞLU’NDAN SÖZDE ERMENİ SOYKIRIMI TASARISI HAKKINDA KRİTİK ZİYARET

4560

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, 2 Haziran’da Alman Federal Meclisi’nde görüşülecek olan sözde Ermeni Soykırımı Tasarısı’nın engellenmesi için temaslarına devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta Alman Barolar Birliği Başkanı’na mektup göndererek endişelerini dile getiren Feyzioğlu, son olarak Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Hansjörg Haber ile görüştü.

TBB Başkan Başdanışmanı Av. Prof. Dr. Necdet Basa ile birlikte Büyükelçi Hansjörg Haber’i ziyaret eden Feyzioğlu, hukuki dayanaktan yoksun olan sözde Ermeni Soykırımı Tasarısının Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerine zarar vereceğini ve Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne tam üyelik hedefinden biraz daha uzaklaşacağını ifade etti.

Ziyaretle ilgili açıklamada bulunan Feyzioğlu, “Türkiye’nin yönünü Avrupa Birliği’nden başka tarafa çevirmesi, sadece Türkiye’ye değil Avrupa Birliği’ne de zarar verecektir. Ayrıca 1963 Ankara Anlaşması ve 1970 Katma Protokol’e dayanan Türk vatandaşlarına serbest dolaşım ve vize muafiyeti tanınmasından geri adım atılmasının da aynı şekilde olumsuz etkileri olacaktır” diye konuştu.