FEYZİOĞLU: ORTA ANADOLU’DA BAROLARIN BİRLİKTELİĞİNİ SAĞLADIK

1575

TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, TBB Yönetim ve Disiplin Kurulu üyeleri ile 16 ilin baro başkanı ilk kez Nevşehir’de Orta Anadolu Genişletilmiş Bölge Toplantısı’nı yaptı.

Toplantı öncesinde konuşan Feyzioğlu, Nevşehir Barosu Başkanı Av. Mustafa Necmi öncül’ün şahsında tüm Nevşehir Barosu’na teşekkür etti.

Feyzioğlu, “çünkü Orta Anadolu Bölgesi'ndeki baroların toplantısını yanlış hatırlamıyorsam herhalde 10 yıldır ilk defa bir baromuz üstlendi. Orta Anadolu'da böyle bir toplantı hiç yapılmamıştı. Diğer bölgelerde sürekli oluyordu ama ilk kez böyle güzel bir birlikteliği Orta Anadolu'da da sağladık. çok önemsiyorum. TÜRKİYE Barolar Birliği TÜRKİYE'de diyalogla herkesin aynı paydada buluşabileceğini ispatlayan çok önemli bir örgüttür. çok önemli bir yargısal yapıdır. Orta Anadolu'da elbette bu anlamda bizim en önemli yapı taşlarımızdan birisi. Ben Necmi başkana çok teşekkür ediyorum bu birlikteliği sağladığı için” diye konuştu.

Yargıyı en ileri en güvenilir hale getirmemiz lazım

TÜRKİYE’nin yargı reformu sürecini konuşması gerektiğini kaydeden Feyzioğlu, “Olması gereken gündem artık yargı reformunu konuşmamız. Ekonomimizi düze çıkarmak için, TÜRKİYE’ye yerli yabancı yatırımların gelmesini sağlamak için, bu ülkenin yargısını dünyanın en ileri, en güvenilir yargılarından biri haline getirmesi lazım” dedi.

Taleplerini sıraladı

Yargı reformu stratejisini Adalet Bakanlığı ve ilgili tüm kurumlarla ortak çalışarak belli bir noktaya getirdiklerini kaydeden Feyzioğlu, “Artık açıklanma aşamasında. önümüze bakalım istiyoruz. Yani yolu yürüyelim bu işi bitirelim istiyoruz. Hukuk alanındaki mesleklere girişte bir an önce sınavın gelmesini bekliyoruz. Adil yargılanma hakkının güçlendirilmesi noktasında çok önemli adımların atılmasını bekliyoruz. Vatandaşlarımızın avukatlık hizmetine çok daha kolay ve daha az masrafla ulaşabilmelerini teminen KDV’de indirim bekliyoruz avukatın yardımından yararlanmak için. İşçi kardeşlerimizin dava şartı olan arabuluculukta haklarından mahrum olmalarını önlemek adına baroların, biz avukatların talep eden her işçiye avukat tayin etmesine ilişkin bir düzenleme önerimiz var. Onun artık yasalaşmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

16 Baro Başkanı ile TBB Yönetim ve Disiplin Kurulu üyeleri Nevşehir’deydi

Toplantıya; Sakarya Baro Başkanı Av. Abdurrahim Burak, Düzce Baro Başkanı Av. Azade Ay, Trabzon Baro Başkanı Av. Sibel Suiçmez, Karabük Baro Başkanı Av. Rıdvan Erdoğan, çankırı Baro Başkanı Av. Erkan Köroğlu, çorum Baro Başkanı Av. Kenan Yaşar, Yozgat Baro Başkanı Av. Mehmet Şimşek, Aksaray Baro Başkanı Av. Ramazan Erhan Toprak, Kayseri Baro Başkanı Av. Cavit Dursun, Konya Baro Başkanı Av. Mustafa Aladağ, Sinop Baro Başkanı Av. Hicran Kandemir, Sivas Baro Başkanı Av. Hacı Yılmaz Demir, Eskişehir Baro Başkanı Av. Mustafa Elagöz, Kırşehir Baro Başkanı Av. Mehtap Karaburçak Tuzcu, Karaman Baro Başkanı Av. Oktay Yılmaz, Nevşehir Baro Başkanı Av. Mustafa Necmi öncül, Niğde Baro Başkanı Av. Osman çimen katıldı.

Toplantıya, ayrıca TÜRKİYE Barolar Birliği Yönetim Kurulu üyesi Başkan Yardımcısı Av. Hüseyin özbek, TBB Yönetim Kurulu üyesi Genel Sekreter Av. Sabiha Tekin, TBB Yönetim Kurulu Sayman üyesi Av. Sabri Erdal Güngör, TBB Yönetim Kurulu üyesi Av. Eyyüp Sabri çepik, TBB Disiplin Kurulu Başkanı Av. Uğur Uzel ve Başkan Başdanışmanı Av. Zafer Köken de katıldı.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle