FEYZİOĞLU, PRAG’DA DÜZENLENEN IBA POLİTİKA BELİRLEME KOMİTESİ TOPLANTISINA KATILDI

3625

TOKYO’DA DÜZENLENEN ULUSLARARASI BAROLAR BİRLİĞİ (IBA) TOPLANTISI’NIN ARDINDAN POLİTİKA BELİRLEME KOMİTESİNE SEÇİLEN FEYZİOĞLU, PRAG’DA DÜZENLENEN ARA DÖNEM KOMİTE TOPLANTISINA KATILDI

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, 19-24 Ekim 2014 tarihleri arasında, 130 ülkeden 6000 delegenin katılımıyla Tokyo’da düzenlenen Uluslararası Barolar Birliği (IBA) Genel Kurulu’na katılmış ve Baro Meseleleri Komisyonu (BIC) Paneli’nde konuşmacı olarak yer almıştı. Yaptığı konuşmanın ardından IBA Konseyi için anahtar kararlar hazırlayan Baro Meseleleri Komisyonu, TBB Başkanı Feyzioğlu’nu, Politika Belirleme Komitesi’ne üye olarak davet etmişti.

Feyzioğlu, Politika Belirleme Komitesi üyesi olarak geçtiğimiz haftasonu Prag’da düzenlenen Uluslararası Barolar Birliği ara dönem komite toplantısına katıldı. Bu komitede Türkiye Barolar Birliği'nin temsil edilmesinin, Türkiye ve Türkiye'deki avukatlar açısından oldukça prestijli bir durum olduğunu ifade eden Feyzioğlu, “Hukukun üstünlüğü ve mesleğimiz için yürüttüğümüz zorlu mücadelenin uluslararası arenada da takdir gördüğünü görmek güzel. Meslektaşlarımızın desteğiyle başarmaya devam ediyoruz” diye konuştu.