Feyzioğlu, Sakarya Barosu'nun Kuruluş Yıldönümüne Katıldı

1771

Feyzioğlu: Devlet yeterlilik sınavını el birliğiyle getireceğiz

TÜRKİYE Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, avukatlık mesleğinin geleceğini tehdit eden kontrolsüz artışın ve hukuk fakültelerindeki eğitimin kalitesindeki hızlı düşüşün çözümünün Devlet Yeterlilik Sınavı olduğunu belirterek, “En kısa zamanda mesleğin kurtuluşu için devlet yeterlilik sınavını el birliğiyle getireceğiz” dedi.

Feyzioğlu, Sakarya Barosu’nun kuruluşunun 64. Yıldönümü nedeniyle Sakarya’da bir otelde düzenlenen akşam yemeğine katıldı ve kıdemli avukatlara plaketlerini takdim etti. Feyzioğlu'na, TBB Yönetim Kurulu Sayman üyesi Sabri Erdal Güngör de eşlik etti. Feyzioğlu, yaptığı konuşmasında, Sakarya Barosu ve Baro Başkanı Avukat Abdurrahim Burak ile işbirliği içinde olacaklarını ve bundan tüm TÜRKİYE’nin istifade edeceğini söyledi. Türk yargısının sıkıntılı bir sürecin içinde olduğunu herkesin bildiğini ama bu durumun atlatılacağını belirten Feyzioğlu, “Bugünün sıkıntıları aşılabilir. Bilgi eksiklikleri kapatılır ama hakim, savcı, avukat cübbesi giymiş, aslında mesleklerimizin yüzkarası bir takım militanların bu ülkeye ve mesleğimize yaptıkları affedilemez. Bugünün hataları vardır. Söylüyoruz, söylemeye devam edeceğiz. Daha iyi olalım diye. Fakat dünün kökü dışarıda, Okyanus ötesinden talimat alarak insanları zindanlara atan, insanları ölüme götüren hainlerini asla affetmeyeceğiz. Ne pahasına olursa olsun bunlarla hukuk içinde, hukuk devleti içinde ve kendimize yapılmasını istemediğimizi başkalarına yapmayarak asaletimizi göstermek suretiyle mücadele edeceğiz” dedi.

Biz devlet yeterlilik sınavı istiyoruz

Hukuk fakültesi sonrasında devlet yeterlilik sınavı istediklerini anımsatan Feyzioğlu, “Bunu genç meslektaşlarımız, mesleğimizin geleceği için istiyoruz, 81 milyon vatandaşımızın kaliteli hukuk hizmeti alması için istiyoruz” dedi. Bu konuda herkesten destek talep eden Feyzioğlu, “Avukatlığa, hakimliğe, savcılığa başvuracak herkesin fakülteyi bitirdikten sonra devletimizin yapacağı ve bilgi ölçen bir sınava girmesi mesleğimizin, hukukçuluğumuzun, hukukumuzun, hukuk devletinin devamlılığı için zaruri hale gelmiştir. YöK Başkanımız, Sayın Yargıtay Başkanımız ve elbette çok Sayın Adalet Bakanımız ile bu konuda aynı noktada buluşmuş durumdayız. En kısa zamanda hukuk mesleğinin kurtuluşu için devlet yeterlilik sınavını el birliğiyle getireceğiz. Ben başaracağımızı biliyorum. çünkü devletimiz bu konuda kararlılığını gösterdi” dedi.

Sakarya Barosu’nun 65. Kuruluş yıldönümü törenine, Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Prof Dr. Engin Yıldırım, Anayasa Mahkemesi üyesi Celal Mümtaz Akıncı, Sakarya ve Kocaeli Cumhuriyet Başsavcıları, Adli Yargı Komisyon Başkanları, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, rektör ve dekanlar, sivil toplum örgütleri temsilcileri, Kocaeli Baro Başkanı Bahar Gültekin Candemir, Düzce Baro Başkanı Azade Ay ve Sakarya Barosu mensubu çok sayıda avukat da katıldı.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle