FEYZİOĞLU: TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ; AK, AB VE BM PROJELERİNİN ÇATI KURULUŞU OLUYOR

1743

TÜRKİYE Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, TBB'nin sadece baroların çatı örgütü olmaktan çıktığını belirterek, "TÜRKİYE'de proje hayata geçirin diye burada çalışan Avrupa Konseyi (AK), Birleşmiş Milletler (BM) ve Avrupa Birliği (AB) projelerinin de çatı kuruluşu oluyor. O noktaya geldik" diye konuştu.

TBB'de düzenlenen ve 38. Baro Başkanları Toplantısı nedeniyle Ankara'da bulunan baro başkanlarının da katıldığı Yargı Kararlarında çocuk Adaleti sempozyumunun açılışında konuşan Feyzioğlu, özetle şunları söyledi:

PROJELERİN çATI KURULUŞU OLDUK: "Yargı Kararlarında çocuk Adaleti. Biz burada ne yapmaya çalışıyoruz? Barolarımızın muazzam bir gücü var. Biz bu muazzam gücü birlik ruhu, birlik çatısı altında harekete geçirmeye gayret ediyoruz. TÜRKİYE Barolar Birliği'nin tek başına yürüttüğü büyük projeler var, bir de Avrupa Birliği, Avrupa Konseyi, Birleşmiş Milletler projeleri var. TÜRKİYE Barolar Birliği sadece baroların çatı örgütü olmaktan çıktı, TÜRKİYE'de proje hayata geçirin diye burada çalışan Avrupa Konseyi, Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği'nin de projelerinin çatı kuruluşu oluyor. O noktaya geldik.

AVUKAT, BU SENİN YILDIZIN DİYENDİR: Bu projeleri hayata geçirecek olan sizlersiniz. Avukatlar hayata geçirecek. Biz olmazsak hiçbir şey o süslü gökyüzündeki yıldızlardan aşağı inip insanımızın hizmetine sunulmaz. Avukatın çok sevdiğim bir tanımı var. İnşallah bu bana aittir. Avukat gökyüzündeki o süslü yıldızı oradan alıp vatandaşa bu senin yıldızın diye takdim eden kişidir. Kanunda ne süslü cümle yaparsanız yapın, o hakkı öğretemezseniz, hayata geçiremezseniz, tüm mekanizmaları düzeltemezseniz, çocuk adına siz mücadele veremezseniz o süslü yıldız oradan size alay eder gibi parlamaya devam eder. Maksat o yıldızı elinde tutabilmek ve çocuğun bu yıldız benim yıldızımdır diyebilmesini sağlamaktır. Avukatın varlık sebebi zaten budur. Avukatın varlık sebebinin bir anlam ifade edebilmesi için barolar vardır. Baroların tek tek başa çıkamayacakları bir zor düzende de baroların gücünü bir araya getirmek için TÜRKİYE Barolar Birliği vardır. İşte bizim yapımızın ana fikri budur.

HEPİMİZ BİRDEN çALIŞACAĞIZ: Biz bir tarafta TÜRKİYE'de her baroda bir İnsan Hakları Merkezi kurulmasını istiyoruz. Bunun yanına bir de çocuk Hakları Merkezi'ni bir gün her baroya mecburi olarak mutlaka yerleştiririz, monte ederiz. TÜRKİYE Barolar Birliği'nin varlık sebebi her pencereyi baro başkanlarımıza ve barolarımıza açmaktır. Avukatın varlık sebebi hak korumaktır. çocuk Hakları Komisyonu'muz İnsan Hakları Merkezimizle çalışacak. İnsan Hakları Merkezimiz CMK merkezimizle çalışacak. Hepsi birden baromuzla çalışacak, hepsi birden TÜRKİYE Barolar Birliği ile çalışacak.

BİZ OLMADAN PROJELER BAŞARILI OLAMAZ: öyle bir iki baro olarak değil, TÜRKİYE Barolar Birliği ve tüm barolar olarak o haksızlığın üstüne yürüyeceğiz. İşin aslını öğreneceğiz. Bu topyekûn bir mücadeledir. Bu topyekûn mücadelede de açık söyleyeyim hiçbir Avrupa Birliği, Avrupa Konseyi, Birleşmiş Milletler projesi biz olmadan başarılı olamaz. Biz olmadan Ombudsmanlık da İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu da başarılı olamaz. çünkü sahada olan bir tek biziz, cephede savaşan bir tek biziz."


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle