FEYZİOĞLU VE YÖNETİM KURULU, KILIÇDAROĞLU'NA GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİNDE BULUNDU

1897

TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ve TBB Yönetim Kurulu üyeleri, çubuk'ta şehit cenazesinde saldırıya uğrayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na "geçmiş olsun" ziyaretinde bulundu.

Feyzioğlu ve beraberindeki TBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Av. ünsal Toker, Yönetim Kurulu Sayman üyesi Av. Sabri Erdal Güngör, Yönetim Kurulu üyeleri Av. Eyyüp Sabri çepik, Ahmet Şakir Uzun ve Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Necdet Basa CHP Genel Merkezi'ne gitti. Kılıçdaroğlu ile makam odasında bir süre görüşerek "geçmiş olsun" dileklerini ileten Feyzioğlu ve beraberindeki heyet, daha sonra basının karşısına geçti. Feyzioğlu, konuşmasında şunları kaydetti:

"Şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. Aziz şehidimiz Yener Kırıkcı, bu vatan bölünmesin diye canını verdi. Cenazesinde üç beş kendini bilmez, Sayın Kılıçdaroğlu'na saldırarak, şehidimizin canı pahasına savunduğu birliğimize göz dikti. Şehit cenazelerinde bile kucaklaşamayacak isek nerede kucaklaşacağız? Şehitler hepimizin şehidi. Şehit anaları, şehit babaları hepimizin anası, babası. Bu olaydan ders çıkaralım. Hemen ders çıkaralım. Esaslı bir ders çıkaralım. 

FİTİLİ ATEŞLEMEK KOLAY, SöNDüRMEK ZORDUR

Yıllardır hep şunu söyledik: Fitili ateşlemesi kolay, söndürmesi zordur. İktidar, muhalefet, bakan, polis amiri, sivil, asker, sosyal medya yorumcusu vatandaş, gazeteci, yorumcu… Herkes ağzından çıkanı duysun. Düşünmeden söz söylemesin. Nefret söyleminden medet ummasın. Kimse, 'kınıyoruz ama' diye başlayan, aslında yapılanı haklı çıkarmaya çalışan cümleler kurmasın. Şunu da söyleyelim, bu 'müessif bir protesto eylemi' değildir. Bu, kelimenin tam anlamıyla bir linç girişimidir. 

SALDIRGANLAR EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILMALIDIR

Saldırganlar ve varsa arkalarında onları kışkırtanlar en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. çünkü bu Sayın Kılıçdaroğlu'nun şahsında, toplumsal barışa ve demokrasimize yönelik bir linç girişimidir. Seçimlerden sonra toplumun en büyük beklentisi; kucaklaşmadır, huzurdur, ekonomik kalkınmadır. Bunun için gereken güvenilir yargı sistemini hep birlikte inşa etmektir. Sayın Kılıçdaroğlu'na, ailesine ve Milletimize geçmiş olsun diyorum.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle