FEYZİOĞLU, YÜKSEKOVALI KADINLARLA ANKARA'DA BULUŞTU

1737

TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Hakkâri ve Yüksekova’da aktif olarak faaliyetlerde bulunan kadın derneklerinin temsilcilerini ağırladı.

Feyzioğlu, kabulde yaptığı konuşmaya başlamadan önce Hakkâri Barosu Başkanı Av. Zeydin Kaya, Dünya ve Anadolu Dernekleri Toplumsal Destekleme Federasyonu Genel Başkanı ve Kadınları Toplumsal Destekleme Derneği Başkanı Müjgan Erdem, Yüksekova Kadınları Toplumsal Destekleme ve Kültür Derneği Başkanı Hatice Teymir, Yüksekova Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Esengül Pınar özcan, Aile Destek Merkezi Müdürü Zübeyde özcan,  Av. Şadan Tutumlu ve Ankara Barosu’nun ilk ve tek kadın Başkanı Av. Sema Aksoy’u yanına davet etti. Feyzioğlu, konuşmasında özetle şunları söyledi:

BüTüN Güç SİZDE

“Siz ne diyerek yola çıktınız? 'Söyleyecek sözümüz var, değiştirecek gücümüz var' diyerek değil mi? Ben inanıyorum ki kadınlar bir şeye inanırsa, sahip çıkarsa, umudunu kaybetmezse, umudun kaynağı olursa, birlik beraberlik içinde hareket ederse her şeyi değiştirmeye gücümüz yeter. TÜRKİYE Barolar Birliği’nin başarılarının arkasında hep kadınlar var. Baroların başarılarının arkasında hep kadınlar var.  Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır derler, onu artık değiştirmenin zamanı geldi.  Kadının, erkeğin bir adım arkada durmasını değil; eşit olarak erkekle yan yana durmasını başarmalıyız.

YüKSEKOVA’NIN İŞSİZLİK SORUNU çöZüLMEK ZORUNDADIR

Biliyorum ki Yüksekova’dan gelen sizlerin ve özellikle Yüksekovalı kadınların çok büyük sorunu var… Mesela Yüksekova’da okuma yazma oranı ve üniversite mezunu sayısı da çok yüksek. Fakat özellikle kadın işsizliği, üniversiteli okumuş kadın işsizliği hat safhada… Yüksekova’nın işsizlik sorunu çözülmek zorundadır.

KOOPERATİFLEŞME İLE BAŞARABİLECEĞİNİZE İNANIYORUM

örneğin sizlerin kooperatifleşme yoluyla ciddi başarılar elde edebileceğinizi düşünürüm. Bu konuda biz kooperatifleşmek istediğinizde elimizden geleni devletimizle birlikte yapacağız.

çOCUK HAKLARI MERKEZİ İçİN EMRİNİZDEYİZ

Mesela Hakkari’den TÜRKİYE’ye bir güneş gibi pırıl pırıl ışıklarını saçan bir çocuk hakları merkezini Baromuz bünyemizde geliştirmeye var mıyız? Biz varız. Bu konuda size açık söz. Baromuz, çocuk hakları merkezi için ne isterse emrine amadeyiz… çocuk hakları merkezi TÜRKİYE’nin parmakla gösterilen merkezlerinden biri olmalı.

KADINA KARŞI ŞİDDET MERKEZİ İçİN DE VARIZ

Kadına karşı şiddet büyük bir sorun… Mutlaka sivil toplum örgütleriyle birlikte, halkla birlikte iç içe çözüm sağlaması lazım. Şu hâlde önceliği Hakkari’de kadına karşı şiddetle hukuki mücadele etmek olan bir kadın hakları merkezini de kuralım ve zirveye çıkaralım. Kapımız, gönlümüz size hep açık. Bunu bilmenizi istiyorum. Kadınlar başaracak, TÜRKİYE başaracak. Ben buna inanıyorum.

PARMAKLARIMIZ AYRI, KOLUMUZ TEK, GEREKTİĞİNDE EL SIKAR, GEREKTİĞİNDE YUMRUK OLURUZ

Parmaklarımız ayrıdır bizim ama kolumuz birdir. Farklı coğrafyalardan, farklı siyasi düşüncelerden, farklı inançlardan, mezheplerden gelebiliriz. Ama kolumuz tektir. Bu farklılık, aynı koldan çıkan bu parmaklar uzandığında el sıkar, gerektiğinde de yumruk olur ve TÜRKİYE’ye zarar vermek isteyen kim varsa onun başına iner. Yeter ki birlik olalım, yeter ki beraber olalım.”


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle