FEYZİOĞLU'NUN KOSOVA ZİYARETİNDE SICAK GÜNDEM

4270

TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Kosova Barolar Birliği Başkanı Osman Havolli'nin davetlisi olarak gittiği Kosova'da bir dizi temasta bulundu. 

TÜRKİYE Barolar Birliği'nin girişimleriyle kurulan TüRK-AV (Türk Dili Konuşan ve Akraba ülkeler Avukatlık örgütleri Birliği) üyesi de olan Kosova Barosu'nun ev sahipliğinde gerçekleştirdiği ziyarette Feyzioğlu'na TBB Başkan Yardımcısı Av. Hüseyin özbek, Disiplin Kurulu Başkanı Av. Uğur Uzer ve Başkan Başdanışmanı Av. Zafer Köken eşlik etti.

İlk olarak Priştine üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Besfort Rrecaj'i ziyaret eden Feyzioğlu, burada hukuk fakültesi öğrencileriyle de sohbet ederek, genç avukatların TÜRKİYE'yi ziyaretleri üzerine konuştu.

Feyzioğlu'nun temasları, Kosova'da altı Türk vatandaşının Kosova İçişleri Bakanlığı tarafından sınır dışı edilmesi ve Kosova Başbakanı Haradinaj'ın İçişleri Bakanı ile istihbarat yetkililerini görevden alması ile gelişen sıcak gündem esnasında gerçekleşti.

Makamında ziyaret ettiği TÜRKİYE'nin Kosova Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç'tan Kosova ve Kosova'da yaşanan gelişmelerle ilgili olarak bilgi alan Feyzioğlu, daha sonra Kosova Anayasa Mahkemesi Başkanı Arta Rama ve Temyiz Mahkemesi Başkan Yardımcısı Hashim Collaku'yu ziyaret etti.

Feyzioğlu, görüşmede Kosova Anayasa Mahkemesi Başkanını, FETö tehlikesi ve sinsi örgütlenme yöntemleri konusunda detaylı olarak bilgilendirdi.

FEYZİOĞLU, KOSOVA BAROLAR BİRLİĞİ BAŞKANI İLE ORTAK BASIN TOPLANTISI YAPTI

Programına, 1450 yılında Sultan Mehmet tarafından yaptırılan camide bir araya geldiği Kosovalı Türklerle sohbet ederek devam eden Feyzioğlu, akşam saatlerinde Kosova Barolar Birliği Başkanı Osman Havolli ile gerçekleştirdiği ortak basın toplantısında, gazetecilerin FETö ile ilgili sorularını cevaplayarak, örgütün TÜRKİYE aleyhine yürüttüğü kara propagandaya karşı yaşanan gerçekleri anlattı. Feyzioğlu, FETö'nün tarihte bilinen en tehlikeli terör örgütlerinden birisi olduğunu söyledi.

Kosova'da Haçlı ordusunu hezimete uğratan ve savaş meydanında şehit düşen Sultan Murat Hüdavendigar'ın türbesini de ziyaret eden Feyzioğlu, ziyaretinin ikinci gününde devlet televizyonu canlı yayınına konuk olarak TÜRKİYE Barolar Birliği ile Kosova Barolar Birliği arasındaki işbirliğini anlattı.

TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Kosova'da, son olarak 2017 yılının Ekim ayında görev gelen Mamuşa Belediye Başkanı Abdülhadi Krasniç'i ziyaret etti.

Ziyarette kentle ilgili bilgiler veren Mamuşa Belediye Başkanı, "Kosovalı Türkler ve Mamuşa Belediyesi olarak TÜRKİYE ve Kosova arasında köprü rolü üstlenmeye çalışıyoruz" dedi.

Kosova 1389 yılında fethedilmesine rağmen, Mamuşa'yı Fatih Sultan Mehmet döneminde Tokat'tan gelen Türkler kurmuş.

TÜRKİYE'den kardeş belediyelerle işbirliği içinde olan Mamuşa, 23 Nisan Kosova Türkleri milli bayramı kutlamalarının da merkezlerinden biri.

Adını "Verimli toprak" anlamına gelen, "Mamida" kelimesinden gelen Mamuşa halkı, II. Dünya Savaşından sonra içe kapanarak tarıma ağırlık vermiş ve Mamuşa'yı domateste bir marka yapmış. Her Her 23 Temmuz'da ise Mamuşa Domates festivali düzenleniyor.

Mamuşa'nın bir özelliği de Kosova Barolar Birliği kurucusunu içinden çıkarmış olması.

Fotoğraflar


Fotoğraf 1

Fotoğraf 2

Fotoğraf 3

Fotoğraf 4

Fotoğraf 5

Fotoğraf 6

Fotoğraf 7

Fotoğraf 8

Fotoğraf 9

Fotoğraf 10

Fotoğraf 11

Fotoğraf 12

Fotoğraf 13

Fotoğraf 14

Fotoğraf 15

Fotoğraf 16

Fotoğraf 17

Fotoğraf 18

Fotoğraf 19

Fotoğraf 20

Fotoğraf 21

Fotoğraf 22

Fotoğraf 23

Fotoğraf 24

Fotoğraf 25

Fotoğraf 26

Fotoğraf 27

Fotoğraf 28

Fotoğraf 29

Fotoğraf 30

Fotoğraf 31

Fotoğraf 32

Fotoğraf 33

Fotoğraf 34

Fotoğraf 35

Fotoğraf 36

Fotoğraf 37

Fotoğraf 38

Fotoğraf 39

Fotoğraf 40

Fotoğraf 41

Fotoğraf 42