GELECEĞİN ÇEVRE AVUKATLARINDAN BİRİSİ OLMAK İSTER MİSİNİZ?

9674

Dünyamız küçülüyor, küçülürken de kirleniyor. çok hızlı bir şekilde “kentlileşen” yaşam, bildiğimiz kentleri değiştiriyor, kentlerde yaşam güçleşiyor. önümüzdeki dönem yapay zekâ kadar, belki de daha fazla, çevre ve kent sorunlarına çözüm yollarını konuşacağız. Bilim insanları kadar, onların ulaştığı çözümleri siyasi karar vericilerle diyalog, kirletici şirket ve kurumlarla mücadele ile yaşama aktarmaya çalışan avukatlara ihtiyaç giderek artıyor.

Lider bir çevre avukatı, hukuka bütüncül yaklaşabilen, disiplinler arası çalışmaya alışkın, çözümü isteyen ve arayan, işin teorisi ile uygulamasını birleştirebilen, yaptığı işe ne kadar gönülden bağlı olsa da bir “avukat” olduğunu unutmayan, diyalog ve uzlaşıya açık, sorunlarını karşısındaki kişi/kişilere uygun yöntemlerle aktarmaya yatkın, kişisel ve siyasi hırslar yerine üstlendiği sorumluluğun karşılığını verebilme motivasyonuyla hareket eden bir avukattır.

Geleceğin çevre avukatları pek çok iş olanağına sahip olacaktır. Giderek artan ve derinlik kazanan çevre ve kentli olma farkındalığı, bugüne kadar gündeme getirilmeyen uyuşmazlıkları yargı önünde taşıma eğiliminin artmasına sebep olurken, bu süreçleri müvekkilleri adına en iyi şekilde yerine getirmeye odaklanmış avukatlara iş olanakları sunmaktadır. Anayasa hukuku başta olmak üzere, imar hukuku, idare hukuku, yatırım mevzuatı, ceza hukuku, belediye ve kentsel dönüşüm mevzuatı ekseninde hukuk mantığı kurma becerisine sahip çevre avukatları, sivil toplum örgütlerinden temiz üretim yapan endüstrilere, kamu ve özel sektör kurumlarının pek çoğunda, danışman veya kurum avukatı olarak iş bulabileceklerdir.

çevre avukatları, var olan hukuk yol ve yöntemlerini bugüne kadar gündeme gelmemiş hukuk süreçleri için zorlayabileceklerdir. Deyim yerindeyse, insanların yaşamlarına haksız ve hukuka aykırı müdahalelerde bulunan şirketlere karşı idari, mali ve cezai süreçler içerecek “iklim davaları” avukatlarını aramaktadır.

TÜRKİYE Barolar Birliği çevre ve Kent Hukuku Komisyonu olarak, TÜRKİYE’nin her yerinden stajyer ve en fazla 3 yıllık mesleki deneyime sahip avukatlarımızı “Geleceğin çevre Avukatları” programı için ön kayıt yaptırmaya davet ediyoruz. Bir sertifika programı niteliğinde olmakla beraber “sürekli iletişim” kaydıyla katılımın beklendiği program için 20 Mayıs 2019 Pazartesi ile 21 Haziran 2019 Cuma tarihleri arasında ön kayıtlar alınacaktır.

Katılımcı formunu doldurup cevre@barobirlik.org.tr adresine göndererek ön kayıt yaptırabilirsiniz.

KATILIMCI FORMU İçİN TIKLAYINIZ