Hablemitoğlu'nun kabrini ziyaret eden TBB Başkanı Sağkan: BİR TUĞLA NEDEN ÇEKİLMEZ Kİ?

2847

TÜRKİYE Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, Cumhuriyet değerlerini savunmaktan canı pahasına vazgeçmeyen Dr. Necip Hablemitoğlu’nu, karanlık ellerce katledilmesinin 19. yılında kabri başında andı.

Hablemitoğlu’nun eşi Şengül Hablemitoğlu başta olmak üzere kabri başında bulunan yakınlarına üzüntülerini aktaran Sağkan, bizler için, çocuklarımızın demokratik ve laik bir hukuk devletinde özgürce yaşaması için kendi canı pahasına mücadele eden kişilerin anısına yapılan konuşmalarda söylenecek çok şey olduğunu ancak cümleleri bir araya getirmenin de bir o kadar zor olduğunu kaydederek, duygularını şöyle aktardı:

"Devletin, ona olan bağlılığımızın en temel unsuru olan yaşam hakkımıza sahip çıkması ve adaleti sağlamasıdır. Necip Hablemitoğlu katledildiğinde biz ikisini de bulamadık. Bir tuğla neden çekilmez ki? Devletin yurttaşının yaşam hakkını korumaktan ve adaleti sağlamaktan daha değerli ne olabilir."

19 yıldır adaletin sağlanmadığına dikkat çekerek, “O tuğla yine çekilmedi ve arkasında kimler var yine bulamadık. Her şeye rağmen Necip Ağabey’in sözüne bakıp ülkemize sıkı sıkı sarılmamız gerekiyor, çünkü başka TÜRKİYE yok, burası bizim ülkemiz” diyen Sağkan, “Biz ülkemizden, yaşanılan bu kadar ağır hak ihlallerine rağmen vazgeçmeyeceğiz. Hablemitoğlu’nun uğruna hayatını gözden çıkarttığı değerler için, Cumhuriyet’in kurucu değerleri için, Atatürk’ün ilke ve devrimleri için verdiği bu mücadeleyi, aldığımız bu mirasla devam ettirmek zorundayız. Nurlar içinde yatsın, saygılarımı sunuyorum” dedi.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle