HATAY BAROSU’NU ZİYARET EDEN SAĞKAN’DAN GENÇ MESLEKTAŞLARIMIZA: “Avukatlık, cübbenizin önüne düğme diktirtmediğiniz sürece dünyanın en onurlu mesleği”

1850

TÜRKİYE Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, Genel Sekreter Av. Veli Küçük ile birlikte Hatay Barosu’nu ziyaret etti.
Hatay Barosu Başkanı Av. Hüseyin Cihat Açıkalın, yönetim kurulu üyeleri ve kalabalık bir avukat grubu tarafından karşılanan Sağkan, meslektaşlarımızın gösterdiği ilgiden büyük onur duyduğunu söyleyerek, “Bugün sizlerle olmak bizler açısından çok kıymetliydi. Her şeyden önce bugün TÜRKİYE Barolar Birliği tekrar TÜRKİYE’de meslektaşlarımız ve vatandaşlar için bir umut olabildiyse eğer, bunu sağlayan sizlere çok teşekkür ediyorum. Bir yurttaş olarak, yurttaşların haklarını savunan avukatlar olduğunuz için teşekkür ediyorum” diyerek TBB’nin yeni dönem yapılanmasından ve projelerinden bahsetti.

Birlik Başkanı Sağkan ve Genel Sekreter Küçük, karşılamanın ardından, kendilerine eşlik eden Muğla Barosu Başkanı Av. Cumhur Uzun’la birlikte, Hatay Barosu tarafından düzenlenen ruhsat törenine katılarak mesleğe yeni başlayan Av. Sevcan Dulda’ya ruhsatını takdim etti.
Sağkan, burada yaptığı konuşmada “Meslektaşlara ruhsat verirken gözlerindeki o heyecana tanık oluyorum. Ama bu heyecan sadece ruhsatını alan arkadaşımda olmuyor. Ona cübbesini giydirmek üzere hazır bulunan meslek ustalarının gözündeki heyecanı görmek, beni bu mesleğe umutla bağlıyor” dedi.
“Mesleğimizin en güzel tarafı usta-çırak ilişkisi”vurgusunda bulunan Sağkan, usta-çırak ilişkisinin yerini işçi- işveren ilişkisine bırakmasını getiren düzenin mesleğin en büyük sorunu olduğunu ifade etti.

STAJ EĞİTİMİNE KATILDI


Sağkan, daha sonra beraberindekilerin eşliğinde, Hatay Barosu tarafından düzenlenen staj eğitimine katıldı. Burada da kısa bir konuşma yapan Birlik Başkanı, 22 yıldır hayalindeki meslek olan avukatlığı yaptığını söyleyerek, “çok zor bir meslek ama dünyanın en onurlu mesleği. Hayaliniz eğer avukatlıksa, o hayalinizi başka kaygılarla terk etmeyin. Hayalinizdeki meslek avukatlıksa, o cübbenin önüne düğmeyi diktirmediğiniz sürece, bu dünyanın en onurlu ve güzel mesleğidir” dedi.
Sağkan, staj eğitimi ve meslek içi eğitimlerinde meslektaşların nitelikli ve etkin şekilde eğitim alabilmeleri için TBB’nin barolarla işbirliği içerisinde çalışacağını ifade etti.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle