HAYAT AĞACI PROJESİ

4901

ORTAOKUL VE LİSE ÖĞRENCİLERİ HAYAT AĞACI PROJESİ KAPSAMINDA HAZIRLANAN “YAŞAMI KEŞFET” ADLI TİYATRO OYUNUNU İZLEDİ

Ankara’nın Altındağ ilçesindeki okullarda öğrenim gören ortaokul ve lise öğrencileri, Türkiye Barolar Birliği’nin madde bağımlılığı ile mücadele için başlattığı “Hayat Ağacı Projesi” kapsamında hazırlanan tiyatro oyunu izledi.

Türkiye Barolar Birliği tarafından hayata geçirilen, madde bağımlıları ile ailelerine hukuki ve sosyal destek sağlamanın yanında gençleri de çağın vebasına karşı bilinçlendirmeyi amaçlayan Hayat Ağacı Projesi kapsamında psikolog, pedagog ve sosyal hizmet uzmanlarının gözetiminde profesyonel oyuncuların rol aldığı bir tiyatro oyunu hazırlandı.

Genç bir kızın uyuşturucu kullanan arkadaşına özenmesi ile başlayan sürecin anlatıldığı oyun, Türkiye Barolar Birliği tarafından ortaokul ve lise öğrencilerinin katıldığı çeşitli etkinliklerde gösterime sunuluyor. Oyun son olarak, Altındağ ilçesindeki okullarda öğrenim gören ortaokul ve lise öğrencilerine sahnelendi. TBB Av. Özdemir Özok Kongre ve Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyunu, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Fezioğlu’nun yanı sıra çok sayıda öğretmen ve öğrenci izledi.