"HMK-CMK İSTİNAF" KONULU ÖZEL EĞİTİM SEMİNERİNE YOĞUN İLGİ

3146

TÜRKİYE Barolar Birliği Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen "CMK-HMK İstinaf" konulu özel eğitim semineri, 10 Şubat 2019 tarihinde Ankara'da gerçekleştirildi.

TÜRKİYE Barolar Birliği Başkan Yardımcısı ve Eğitim Merkezi Başkanı Av. ünsal Toker'in açış konuşmasıyla başlayan seminerde, meslektaşlarımızın yoğun katılımı nedeniyle ikinci salon da eğitime açıldı.

Seminerin, TBB Başkan Yardımcısı Av. Hüseyin özbek'in yönetiminde gerçekleştirilen ilk bölümünde, Dr. Fahri Gökçen Taner, "CMK'da İstinaf" konusunu anlatarak, katılımcıların sorularını cevapladı.

Seminerin, TBB Yönetim Kurulu üyesi Av. Asude Şenol'un yönetiminde gerçekleştirilen ikinci bölümünde, Prof. Dr. Sema Taşpınar Ayvaz, "HMK'da İstinaf" konusunu anlatarak, katılımcıların sorularını cevapladı.

TBB Başkan Yardımcısı Av. ünsal Toker, seminerin açılışında yaptığı konuşmada, CMK ve HMK konusunda yedinci özel seminerin yapıldığını belirterek, "Salonlar çok güzel olabilir, çok büyük olabilirler. Ama salonları sevimli kılan sizlerin katılımı, salonları güzelleştiren bilgi paylaşımı" diye konuştu.

"Hukuki bilgi ve deneyimlerini adalet hizmetine ve kişilerin yararlanmasına sunan yargının kurucu unsuru avukatlar, toplumun içinde yer alırlar, toplumla giderler, toplumun dertleriyle bütünleşirler" diyen Toker, avukatların o nedenle mükemmel bir bilgi ve donanıma sahip olmaları gerektiğine dikkat çekti.

Toker, TBB Eğitim Merkezi'nin çalışmalarına ilişkin bilgi de verdiği konuşmasında, 2 bin, 2 bin 500 katılımlı özel eğitimlerin yanı sıra 79 baronun talebiyle meslek içi eğitim çalışmaları ve staj eğitim çalışmalarının sürdürüldüğünü; bilirkişilik ve arabuluculuk gibi alanlarda da eğitim verildiğini kaydetti.

Eğitimlerin önemli olduğunu, eğitime katılımların bilgi paylaşımına değer verdiğini ifade eden Toker, "Bir hususa daha dikkat çekmek istiyorum. Gün içinde yaşadığımız koşullar, özellikle mesleğimizi icra ederken çok da kolay değil. O nedenle bizler birbirimize saygılı olmalıyız. Birbirimizi sevmeliyiz. Sevgi güçtür, kuvvettir" dedi.

Seminerin ardından TBB Yönetim Kurulu Sayman üyesi Av. Sabri Erdal Güngör'ün de katılımıyla, eğitmenlere teşekkür plaketi sunuldu. 

VİDEOYU GöRüNTüLEMEK İçİN TIKLAYINIZ


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle