HSYK Kura Töreni

6805
HAKİM VE SAVCI ADAYLARININ KURA TÖRENİNE KATILAN
TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ BAŞKAN YARDIMCISI AV. BERRA BESLER:


Genç Hukukçuların Taze Bilgilerinin Ve Enerjilerinin Bütün Yurtta Adil Yargılanmanın Sağlanması Bakımından Etkili Olacağına İnanıyorum

Meslek öncesi eğitimlerini tamamlayan 15. Dönem Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcı adayları ile 8. Dönem İdari Yargı Hakim adaylarının kura törenleri 17 Temmuz 2013 tarihinde Danıştay Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Törene katılan Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı Av. Berra Besler, dereceye giren İdari Yargı Hakim adayına plaketini verirken şunları söyledi:

Bugün görev yerlerine yola çıkacak olan bütün genç adli yargı hakim ve savcılarımızla, idari yargı hakimlerimizi kutluyorum. Genç hukukçuların taze bilgilerinin ve enerjilerinin bütün yurtta adil yargılanmanın sağlanması bakımından etkili olacağına inanıyorum. İdari yargının hukuk devletinin işlerliğinde ve yaşamasında ne kadar etkili olduğunun bilincinde olduğunuza eminim. Size bu plaketi yargının kurucu unsuru “savunmanın” temsilcisi olarak vermenin çok anlamlı olduğunu düşünüyorum ve bu plaketi savunma adına sunmaktan onur duyuyorum. Hepinize üstün başarılar dilerim.