Hukuk Etkinlikleri - I “İş Hukuku Yargıtay İlke Kararları”

9424

Türkiye Barolar Birliği tarafından düzenlenen Hukuk Etkinlikleri – I “İş Hukuku Yargıtay İlke Kararları” konulu konferans yapıldı.

Yaklaşık 900 avukat, hakim ve sendikacının katıldığı ve TBB TV tarafından naklen yayımlanan toplantının açılışında Birlik Başkanı Av. V. Ahsen Coşar yaptığı konuşmaya bir Afrika anekdotu ile başladı;

Sabah bir ceylan uyanır Afrika’da.
Kafasında tek bir düşünce vardır.
En hızlı koşan aslandan daha hızlı koşabilmek,
Yoksa aslana yem olacaktır.

Her sabah bir aslan uyanır Afrika’da.
Kafasında tek bir düşünce vardır.
En yavaş koşan ceylandan daha hızlı koşabilmek,
Yoksa açlıktan ölecektir.

Bu anekdotu sizlerle paylaşmamın nedeni avukat olarak, hakim ve savcı olarak, barolar olarak, ülke olarak, yurttaş olarak her gün bir önceki güne göre daha hızlı koşmamız gerektiğini, kendimizi, mesleklerimizi, meslek örgütlerimizi, ülkemizi ancak bu suretle geliştirebileceğimizi, mesleğimize, meslek örgütümüze, ülkemize borcumuzu ancak böyle yaparak ödeyebileceğimizi, her alanda kaliteyi bu yolla yakalayabileceğimizi ifade edebilmektir.

Esasen bu ve benzeri etkinliklerin yapılmasından amaç da budur. Bu amaçla TBB olarak son üç buçuk yıl içerisinde 4 bine yakın meslektaşımıza, 70’in üzerinde baromuza meslek içi eğitim verdik. Ben bu etkinliğin de çok yararlı olacağına inanıyorum.

Türkiye Barolar Birliği adına, Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarım adına ve kendi adıma etkinliğin düzenlenmesine verdikleri katkı ve emek için Yargıtay’ımızın 9, 21 ve 22. Hukuk Dairesi’nin Değerli Başkanları’na, üyelerine, tetkik hakimlerine ve bizleri bugün burada buluşturan değerli meslektaşım Nurdane Kara’ya çok teşekkür ediyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.




Etkinlik videosunu indir
1.Bölüm | 2.Bölüm | 3.Bölüm | 4.Bölüm | 5.Bölüm | 6.Bölüm


 

 

Konferans Birlik Başkanı Coşar’ın konuşmacılara teşekkür plaketi sunması ile sona erdi.