Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Eğitimi

5442

Türkiye Barolar Birliği ve Başkent Üniversitesi tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen “Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Eğitimi” beşinci dönem birinci seminer programı tamamlandı.

Türkiye’nin çeşitli illerinden programa katılan 28 avukata, arabuluculuk, davranış bilimleri, iletişim bilimleri, müzakere teknikleri ve daha pek çok arabuluculuk hukukunun ilgi alanına giren konu hakkında toplam 65 saat eğitim verildi.

Eğitimi başarıyla tamamlayan avukatlara sertifikaları, Türkiye Barolar Birliği’nde düzenlenen törenle, Birlik Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ve Başkent Üniversitesi Kurucusu Prof. Dr. Mehmet Haberal Tarafından verildi.

Törenden önce Feyzioğlu ve Haberal bir süre görüştü. Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Başkent Üniversitesi ile yapılan işbirliğinin önemine işaret ederek, "Bunu bir vatan borcu olarak gördük" dedi ve Başkent Üniversitesi'nin cumhuriyetin bir eseri olduğunu vurguladı. Haberal da adaletin bir ülke için ne kadar önemli olduğunun altını çizdi.

AVUKATLARA ÖZEL TEZSİZ YÜKSEK LİSANS

Görüşmede bir diğer önemli ayrıntı da Feyzioğlu’nun, Başkent Üniversitesi’nde avukatlara özel tezsiz yüksek lisans programı açılması için teklifte bulunması oldu. Teklife son derece olumlu yaklaşan Haberal, “Ülkemiz yararına yapabileceğimiz ne varsa görev duyarız” dedi.

Törene, TBB Başkan Yardımcısı Av. Berra Besler, Yönetim Kurulu Üyesi Av. Sabri Erdal Güngör ile Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Haberal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdülkadir Varoğlu da katıldı. Törende, Prof. Dr. Ali Haberal, avukatlara tez hazırlamadan yüksek lisans imkanı sağlanacağını duyurdu.
 

Fotoğraflar


Fotoğraf 1

Fotoğraf 2

Fotoğraf 3

Fotoğraf 4

Fotoğraf 5

Fotoğraf 6

Fotoğraf 7

Fotoğraf 8

Fotoğraf 9

Fotoğraf 10

Fotoğraf 11

Fotoğraf 12

Fotoğraf 13

Fotoğraf 14

Fotoğraf 15

Fotoğraf 16

Fotoğraf 17

Fotoğraf 18

Fotoğraf 19

Fotoğraf 20

Fotoğraf 21

Fotoğraf 22

Fotoğraf 23

Fotoğraf 24

Fotoğraf 25

Fotoğraf 26

Fotoğraf 27

Fotoğraf 28

Fotoğraf 29

Fotoğraf 30

Fotoğraf 31

Fotoğraf 32

Fotoğraf 33