Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Eğitimi Protokolü

8099

“Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Eğitimi Protokolü” imzalandı

“BİLİMİN VE ÇAĞDAŞ DÜŞÜNCENİN YANINDA YER ALMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

“Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Eğitimi”ne ilişkin protokol, Türkiye Barolar Birliği’nde düzenlenen törenle imzalandı. İmza töreninde bir konuşma yapan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Başkent Üniversitesi’nin Cumhuriyet’in, bilim ve eğitim dünyasının yüzakı olduğunu söyleyerek, “Türkiye Barolar Birliği olarak daima bilimin, çağdaş düşüncenin yanında yer almaya devam edeceğimizi, bu çerçevede Başkent Üniversitesi ile her zaman işbirliği ve dayanışma içinde olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunuyorum” dedi.

Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan Araz da, üniversite olarak Türkiye Barolar Birliği ile işbirliği içerisinde olmaktan gurur duyduklarını söylerek; arabuluculuk eğitimi konusunda gerçekleştirilen işbirliğinden duyduğu memnuniyetini ayrıca dile getirdi. Araz, “Türkiye Barolar Birliği ile birlikte; arabuluculuk, davranış bilimleri, iletişim bilimleri ve müzakere konularında, 20 öğretim üyemizle toplam 65 saat bu eğitimi vereceğiz” diye konuştu.

İmza töreninin ardından eğitimlerini tamamlayan ilk grup meslektaşlarımız sertifikalarını Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan Araz, TBB Başkan Yardımcısı Av. Berra Besler, Genel Sekreter Av. Güneş Gürseler ile Başkent Üniversitesi akademik kadrosunun elinden aldılar.