İZMİR’DE HUKUK NÖBETİ

5718

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ BAŞKANI AVUKAT PROF. DR. METİN FEYZİOĞLU İÇ GÜVENLİK YASA TASARISI’NIN GERİ ÇEKİLMESİ AMACIYLA İZMİR ADLİYESİ İÇİNDE YAPILAN “HUKUK NÖBETİ”NE KATILDI

İzmir Barosu’na bağlı avukatlar, İzmir Adliyesi içerisinde oturma eylemi yaparak İç Güvenlik Yasa Tasarısı’nın geri çekilmesini istedi. 17 Şubat 2015 tarihinde gerçekleştirilen “hukuk nöbeti”ne, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, Muğla Barosu Başkanı Av. Cumhur Uzun, Türkiye Barolar Birliği Başkan Başdanışmanı Av. Zafer Köken ve İzmir Barosu’na bağlı avukatlar katıldı.

Hukuk nöbeti öncesi bir konuşma yapan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, çıkarılmak istenen yasanın bir iç güvenlik yasası olmadığını, bir sıkıyönetim kanunu olduğunu ve memleketin her yerinde vali ve kaymakamlara olağanüstü yetkiler vererek muhalif olan herkesi, her düşünceyi ezmeyi amaçladıklarını söyledi. 5 Nisan Avukatlar Günü’nde, İzmir'de, binlerin hatta on binlerin katılımıyla dev bir miting yapacaklarını kaydeden Feyzioğlu, “Hiç endişe etmeyin özgürlük daima kazanmıştır ve daima kazanacaktır" diye konuştu.