Kamuoyuna Duyuru

6418
ADLİ YIL AÇILIŞ TÖRENİ ARDINDAN INTERNET SİTESİNDE TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ VE AVUKATLARA YÖNELİK BAŞLATILAN SALDIRILARA İLİŞKİN OLARAK YAPTIĞIMIZ BAŞVURUYU DEĞERLENDİREN SULH CEZA HAKİMLİĞİ İLGİLİ HABERE ERİŞİMİN ENGELLENMESİNE KARAR VERDİ

5 Eylül 2015 Cumartesi günü düzenlenen Adli Yıl Açılış töreninden günler sonra, internet sitesi sayfasında avukatların terör saldırılarına kayıtsız kaldıkları ve Türkiye Barolar Birliği ile avukatların yasa dışı örgütle bağlantılı olduğu algısı yaratılarak; hakaret ve iftira içerikli yayın yapılmış ve haber kısa sürede sosyal medyada konu olmuştu.

Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı tüm avukat meslektaşların meslek onuruna, itibarına -kişilik hakkına- açıkça ihlal niteliği taşıyan haberin yer aldığı internet sayfasına erişimin engellenmesi talebiyle mahkemeye başvurdu. Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği, Türkiye Barolar Birliği'nin talebini kabul ederek, 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun'un 9. maddesi uyarınca ilgili habere erişimin engellenmesine karar verdi.

İlgili kararı görüntülemek için tıklayınız