KARADENİZ BÖLGE ÇALIŞTAYI

5592

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ AVUKAT HAKLARI MERKEZİ TARAFINDAN DÜZENLENEN KARADENİZ BÖLGE ÇALIŞTAYI SAMSUN BAROSU’NUN EV SAHİPLİĞİNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı Av. Başar Yaltı başkanlığındaki TBB Avukat Hakları Merkezi tarafından düzenlenen Karadeniz Bölge Çalıştayı, 23-24 Ocak 2015 tarihlerinde Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu’nun katılımıyla Samsun Barosu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Çalıştaya, Amasya Barosu Başkanı Av. Ahmet Melik Derindere, Artvin Barosu Başkanı Av. Ali Uğur Çağal, Çorum Barosu Başkanı Av. Altan Akpınar, Ordu Barosu Başkanı Av. İlhan Kurt, Trabzon Barosu Başkanı Av. Orhan Öngöz, Türkiye Barolar Birliği Başkan Başdanışmanı Av. Zafer Köken, TBB Avukat Hakları Merkezi üyeleri, avukatlar ve stajyer avukatlar katıldı. Çalıştayın açış konuşmalarını yapan Samsun Barosu Başkanı Av. Kerami Gürbüz ve TBB Başkan Yardımcısı, Avukat Hakları Merkezi Başkanı Av. Başar Yaltı iki gün sürecek çalıştay hakkında bilgiler verdiler.

TBB Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ise, “Bugün Türkiye'de milyonlarca yurttaşımız, iyi ki avukatlar ve barolar var demektedir. Ben bunları ifade ettikçe birileri bize ‘siyaset yapıyorsun’ diyor. Bu siyaset hukukun üstünlüğü siyasetidir. Yetmiş yedi milyonu eşit vatandaşlık paydasında buluşturma ve kucaklaştırma siyasetidir. Türkiye'de bu ülkenin üzerine kurulu olduğu bütün fay hatları kırılmak istenirken, bizim siyasetimizin yetmiş yedi milyonu insan hakları temelinde, hukukun üstünlüğü temelinde buluşturma siyasetidir. Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü ortak lisan olan hukukun üstünlüğü lisanıyla sağlama siyasetidir. Yaptığımızı sonuna kadar yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

SONUÇ BİLDİRGESİNİ GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Fotoğraflar


Fotoğraf 1

Fotoğraf 2

Fotoğraf 3

Fotoğraf 4

Fotoğraf 5

Fotoğraf 6

Fotoğraf 7

Fotoğraf 8

Fotoğraf 9

Fotoğraf 10