KARADENİZ BÖLGESİ BARO BAŞKANLARI TOPLANTISI

4611

KARADENİZ BÖLGESİ BARO BAŞKANLARI TOPLANTISI 
ÇORUM BAROSU’NUN EV SAHİPLİĞİNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Karadeniz Bölgesi Baro Başkanları 6. Toplantısı, 2 Nisan 2016 tarihinde Çorum Barosu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı Avukat Berra Besler’in başkanlık ettiği toplantıya, bölge baro başkanlarının yanı sıra TBB Yönetim Kurulu üyeleri Av. İzzet Varan, Av. Gülcihan Türe, Av. Kürşat Karacabey ve Başkan Başdanışmanı Av. Zafer Köken katıldı.

Toplantının açılışında konuşan TBB Başkan Yardımcısı Besler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğundan bu yana tarihinin en zor dönemlerini yaşadığını, halkın kendi geleceğinden, çocuklarının geleceğinden endişeli olduğunu kaydetti.

Toplumda suçluların hukuk içinde gereken cezayı alacağına dair inanç duygusunun yok olduğunu ifade eden Besler, “Kendisinin veya yakınlarının suçsuz olduğu halde suçlanabileceği kaygısı oluşmuş, yargıya olan güven hiç olmadığı kadar azalmıştır. Hukuksuzluk her alanda boy gösterirken, Cumhuriyet’in kuruluş ilkeleri insafsızca yıpratılırken, şiddet ve bu şiddeti besleyen nefret dili kanımızı donduran söylemler üretmektedir. Cumhuriyetin kazanımlarını savunanların seslerinin kısıldığı, hukuk devletinin askıya alındığı, hukuk güvenliğinin ve özgürlüklerin önemli ölçüde yok edilmeye çalışıldığı bu kaotik ortamda üzerinde konuşamadığımız yoksulluk başını alıp gitmekte; eğitim, bilim, sanat, kültür gibi toplumu var eden ve bir arada tutan değerler hızla aşınmaktadır” diye konuştu.

Anayasa çalışmalarına da değinen Besler, Anayasa değişikliğinin yapılabileceğini, ancak “yeni anayasa” ifadesinin kabul edilemez bir ifade olduğunu, yeni anayasanın kurucu meclislerce yapılabileceğini, aksi tutumların meclisin meşruiyetini kaybettireceğini söyledi.

Çorum Barosu Başkanı Avukat Altan Akpınar da yaptığı açış konuşmasıyla toplantıyı başlatarak, gündem maddelerini paylaştı. Açılış konuşmasının ardından devam eden toplantı, pazar günü ikinci oturumla sona erdi.

Toplantı sonrasında yayınlanan sonuç bildirgesinde, terör olaylarına ve avukatların mesleki sorunlarına dikkat çekildi.

TBB BAŞKAN YARDIMCISI AV. BERRA BESLER’İN AÇIŞ KONUŞMASI İÇİN TIKLAYINIZ

TOPLANTI SONUÇ BİLDİRGESİ İÇİN TIKLAYINIZ