KATLEDİLEN MESLEKTAŞIMIZ AV. SERVET BAKIRTAŞ DAVASINA KATILMA TALEBİMİZ KABUL EDİLDİ

1686

İstanbul Bakırköy’de, 6 Temmuz 2022 tarihinde avukatlık ofisinde uğradığı silahlı saldırı sonucunda kaybettiğimiz meslektaşımız Avukat Servet Bakırtaş’ın katil zanlısının yargılandığı davaya TÜRKİYE Barolar Birliği (TBB) ile meslektaşımızın mensubu olduğu İstanbul Barosu’nun katılma talepleri kabul edildi.

Bugün (26.04.2023) Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 2. duruşmasını TÜRKİYE Barolar Birliği adına Yönetim Kurulu Sayman üyesi ve Avukat Hakları Merkezi Başkanı Av. Gökhan Bozkurt takip etti.

İstanbul Barosu Başkanı Av. Filiz Saraç, Tekirdağ Barosu Başkanı Av. Egemen Gürcün, Kırklareli Barosu Başkanı Av. Turgay Hınız ile çok sayıda meslektaşımızın hazır bulunduğu duruşmada söz alan TBB Saymanı Av. Gökhan Bozkurt, TBB ve İstanbul Barosu’nun katılma taleplerinin ilk duruşmada reddedildiğini hatırlatarak, doğrudan zarar görmek diye bir yasal husus olmadığını ancak bu kavramın da dar yorumlanmaması gerektiğini söyledi. Doğrudan zarar gören kişiler olarak kan bağı olan aile bireylerinin kabul edilmesi halinde dahi bunun sınırlarının belirli olmadığını kaydeden Bozkurt, “Bizler yani TÜRKİYE Barolar Birliği, her avukatın büyük ailesiyiz. 178.000 avukatı temsil eden TÜRKİYE Barolar Birliği Yönetim Kurulu’na Avukatlık Yasası’nın 121. maddesi ile meslektaşların haklarını koruma görevi yüklenmiştir” dedi.

Bozkurt sözlerinin devamında, “Haklarını korumakla görevli olduğumuz meslektaşımızın görevi nedeniyle katledilmesinden sonra koruyabileceğimiz başka bir hakkı kalmadı. Diğer haklarının yaşam hakkı yanında bir önemi bulunmuyor. Fakat meslektaşımıza karşı son bir görevimiz var. O görevi de yargılamayı yapan mahkemede yerine getirebilmemiz için katılma talebinde bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Zarar görme kavramını açarak, “178.000 avukatın tamamının katledilmesi halinde mi TÜRKİYE Barolar Birliği olarak zarar görmüş olacağımız mahkemede kabul görecek?” sorusunu yönelten Bozkurt, mahkemenin bu konuda vereceği kararın avukatların tamamının güvenliğini ve görevlerini bu güven duygusu ile yapabilmelerini de etkileyeceğini kaydetti.

Mahkeme, ilk duruşmada verdiği red kararından dönerek, “suçtan zarar görme ihtimaline binaen CMK'nun 237/2. maddesi gereğince” İstanbul Barosu ve TÜRKİYE Barolar Birliği’nin katılma taleplerinin kabulüne ve bir sonraki duruşmanın 9 Haziran 2023 tarihinde görülmesine karar verdi.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle