KİRA TESPİT VE TAHLİYE DAVALARI ÖZEL EĞİTİM SEMİNERİNE MESLEKTAŞLARIMIZDAN BÜYÜK İLGİ

2994

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen “Kira Tespit ve Tahliye Davaları” konulu özel eğitim programı, meslektaşlarımızın yoğun ilgi ve katılımıyla, 03 Şubat 2024 tarihinde, Ankara’da gerçekleştirildi.

İki salonda süren seminerin açılışında konuşan TBB Genel Sekreteri Av. Veli Küçük, “Bizim eğitim faaliyetlerimiz, sizlerin gösterdiği yoğun katılımla ve alanlarında uzman gönüllü eğitmenlerimizin emekleriyle bir bilgi şölenine dönüşüyor. Bu salonlar sizler için var” diyerek katılan meslektaşlara, eğitmenlere, Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu üyelerine ve çalışanlarına teşekkür etti.

Küçük, “Türkiye Barolar Birliği olarak, mesleğimizin gelişmesini sağlamak, her gün değişen hatta birbiriyle çelişen yasal düzenlemeler karşısında meslektaşlarımızın bilgilerini güncellemelerine destek olmak amacıyla Eğitim Merkezimiz aracılığıyla adeta bir seferberlik sürdürüyoruz” ifadelerini kullanarak çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezi’nin faaliyetlerini Meslek İçi Eğitim Çalışmaları ve Staj Eğitim Çalışmaları olmak üzere iki önemli alanda sürdürdüğünü kaydeden Küçük; göreve geldikleri 2021 yılının Aralık ayından bu yana; meslek içi eğitim çalışmaları kapsamında barolarında ve talep ettikleri konularda 510 seminer düzenleyerek 61.693 meslektaşa yüz yüze eğitim hizmeti sunulduğunu söyledi. Küçük, yine Meslek İçi Eğitim Çalışmaları kapsamında düzenlenen 10 Özel Eğitim Programında, 2985 meslektaşa eğitim verildiğini belirtti. TBB’nin YouTube ve Facebook hesaplarından online eğitimlerin de sürdüğünü ifade eden Küçük, aynı sürede 27 online eğitim semineri ile binlerce meslektaşa ulaşıldığını kaydetti.

Staj eğitim çalışmaları kapsamında özellikle stajyer avukat sayıları az olan baroların stajyerlerine eğitimde fırsat eşitliğine katkıda bulunmak amacıyla online staj eğitimi verildiğini ifade eden Küçük, geçen yıl deprem nedeniyle yapılamayan “Kurgusal Duruşma Yarışması”nın bu yıl 9’uncusunun gerçekleştirileceğini kaydetti.

“Öte yandan, meslektaş sayımız 186 bine ulaştı. Hızla artmaya da devam ediyor. Sayısal fazlalıkta eğitimin yaygınlaşmasına bir çözüm olarak, Barolarımızın kendi illerinde CMK eğitimi vermelerine ve eğitici gruplarını oluşturmalarına destek olmak üzere 3 aşamalı ‘CMK Eğiticilerin Eğitimi’ programını yaşama geçirdik” diyen Küçük bu kapsamda 45 barodan 72 meslektaşın eğitimci olarak sertifikalarını aldığını ifade etti.

Küçük, “Bugünkü eğitimimizde öteden beri en ihtilaflı konular arasında yer almakla birlikte son yıllarda hem katlanarak artan taşınmaz fiyatları, fahiş yükselen kira bedelleri ve idare tarafından kira artışlarına getirilen yasal sınırlamalar nedeniyle kira tespit ve tahliye davalarının öngörülemez bir şekilde arttığını görüyoruz. Değerli eğitmenlerimiz konuyu hem akademik açıdan ele alacak hem de uygulamada karşılaşılan örneklerle sizlere önemli bilgiler aktaracak” diyerek kendisinin de eğitimi takip edeceğini kaydetti.

TBB Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Av. Fatih Deniz Alaeddinoğlu’nun moderatörlüğünde yapılan seminerde Av. Yankı Büyüksezer “Kiraların Genel Hükümleri, Kira Sözleşmesi”, Prof. Dr. Şebnem Akipek Öcal “Tahliye Sebepleri”, Ankara BAM 37. Hukuk Dairesi Başkanı Erol Taş da “Kira Tespit ve Uyarlama Davaları” başlıklı sunumlarını gerçekleştirdi. Program, eğitmenlerin meslektaşlardan gelen soruları cevaplamasıyla son buldu.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle