Konya Barosu 100.Kuruluş Yılı

6648

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av.V.Ahsen Coşar, Başkan Yardımcısı Av.Talay Şenol, Genel Sekreteri Av.Cengiz Tuğral, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Av.Sitare Sağsen, Yönetim Kurulu Üyeleri Av.Ahmet Gürel, Av.Asude Şenol, Av.Turgay Bilge ile birlikte Konya Barosu’nun 100.Kuruluş Yılı münasebetiyle düzenlenen etkinliklere katıldılar.
Türkiye Barolar Birliği Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra halen milletvekili olan Çankırı Barosu’nun önceki Başkanı İdris Şahin, Yozgat Barosu’nun önceki Başkanı Yusuf Başer, Konya milletvekili Ayşe Türkmenoğlu ile pek çok Baro Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri de etkinliklerde yer alarak Konya Barosu’nun mutluğuna ortak oldular.
Etkinlikler kapsamında olan 100.Yıl Hukuk Sergisi’nin açılışının ardından Konya Barosu avukatları ve stajyer avukatları tarafından sahneye konulan TBB’nin ilk Başkanı Prof.Dr. Av.Faruk Erem’e ait olan “Bir Ceza Avukatının Anıları” isimli oyun ilgi ve beğeni ile izlendi.

Birlik Başkanı Coşar, Konya Barosu tarafından verilen 100.Kuruluş Yılı yemeğinde yaptığı konuşmada “100 yıl sadece insan yaşamında değil, kurumların yaşamında da önemli bir süreçtir. Konya Barosu’nun 100.yaş gününü kutluyorum, daha nice yüzyıllar diliyorum. Konya Baromuzun değerli Başkanı Fevzi kardeşime, benim ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım için söylediği güzel sözler için teşekkür ediyorum. Ülkemize, barolarımıza, mesleğimize ve meslektaşlarımıza daha iyi hizmet etmeye odaklanmış bir yönetim olarak hiçbir ayrım yapmadan her baromuza hizmet götürmeye, destek olmaya çalışıyoruz ve bunu bir görev kabul ediyoruz. Ben Konyalıyım. İlk ve ortaokul ile liseyi Konya’da bitirdim. O nedenle Konya’nın ve Konyalıların benim yetişmemde emeği vardır, benim üzerimde hakları vardır. Bundan dolayı Konya ve Konyalılar benim için azizdir, değerlidir. Dahası ben kendimi Konya’ya ve Konyalılara karşı hep borçlu hissederim. Konya’da yapacağımız Avukat Evi’nin temelini Konya Barosu’nun 100.Kuruluş Yılında atmayı planlamıştık, ancak ruhsat vs. gibi işlemler nedeniyle bu mümkün olmadı. Önümüzdeki birkaç ay içerisinde temel atmak için tekrar Konya’ya geleceğiz. Avukat Evi’nin yapılacağı arsanın kazandırılmasında katkıları ve destekleri için aynı zamanda meslektaşımız da olan Belediye Başkanımız Sayın Tahir Akyürek’e teşekkürlerimizi sunuyorum“dedi.

Konya Barosu Başkanı Av.Fevzi Kayacan Konya Barosunun 100.Kuruluş Yıldönümü anısına Birlik Başkanı Av.V.Ahsen Coşar’a teşekkür belgesi takdim ettikten sonra;


Konyalı hat sanatları ustası Hüseyin Öksüz’ün üzerinde “Sevelim, sevilelim” özdeyişinin yazı olduğu bir hat sanatı tablosu hediye etti.