Küresel Mahremiyet Asamblesi (GPA) TBB Genel Sekreteri Küçük'ün Başkanlığındaki Heyetin Katılımıyla Gerçekleştirildi

1297

Dünyanın dört bir yanından 130’dan fazla veri koruma otoritesini bir araya getiren 44. Küresel Mahremiyet Asamblesi (Global Privacy Assembly -GPA) TÜRKİYE Barolar Birliği (TBB) Genel Sekreteri ve Kişisel Verileri Koruma Hukuku Komisyonu Koordinatörü Av. Veli Küçük’ün başkanlığındaki heyetin katılımıyla, 25-26 Ekim 2022 tarihlerinde, İstanbul’da Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

TBB heyetinde, Kişisel Verileri Koruma Hukuku Komisyonu Sözcüsü Av. Bahar Didem Sağın Karaman, Komisyon Sekreteri Av. Gürcan Kayar, Yürütme Kurulu üyeleri Av. Halime Albayrak Akdeveci, Av. Doç. Dr. Hüseyin Can Aksoy ve Av. Ayşe Kaymak yer aldı.

TBB Heyeti, bu yıl “Bir Denge Meselesi: Hızlı Teknolojik Gelişme çağında Mahremiyet” temasıyla 44’üncüsü gerçekleştirilen Asamble’ye, ev sahipliğini üstlenen Kişisel Verileri Koruma Kurumu Başkanlığı'nın daveti üzerine katıldı.

Programda TBB Kişisel Verileri Koruma Komisyonu Yürütme Kurulu üyesi Doç. Dr. Hüseyin Can Aksoy sunum yaptı.

GPA, veri koruma ve mahremiyetine ilişkin hakların uluslararası düzeyde desteklenerek geliştirilmesi; diyalog, iş birliği ve bilgi paylaşımını teşvik ederek kişisel verilerin korunması alanında uluslararası standartların geliştirilmesi çerçevesinde bir buluşma noktası olarak işlev görüyor.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle