MAHKEME KADIYA MÜLK DEĞİLDİR

2077

İskenderun 2. Asliye Hukuk Mahkemesi Hâkim’inin, bugün yapılan duruşma esnasında Mersin Barosu Başkanı Av. Gazi Özdemir’e yönelik, bir yargı mensubuna yakışmayacak davranışlarla sözlü saldırıda bulunduğu bilgisi edinilmiştir.

Avukata yönelik şiddetin ve saldırıların giderek arttığı bir dönemde, aynı zamanda Baro Başkanı olan meslektaşımıza yönelik yakışıksız tutum ve sözlü saldırının bu kez mahkeme kürsüsünden gelmiş olması avukata ve temsil ettiği savunma hakkına bakışı ortaya koymaktadır. Farklı konumlarda bulunsalar da hâkim, savcı ve avukat duruşma salonlarında, adaletin tecellisi için birlikte görev yapmaktadırlar. Hiç kimse mahkemenin ve duruşma salonunun “sahibi” olmadığı gibi adil yargılanma hakkının güvencesi olan avukatları yakışıksız sözlerle duruşma salonundan çıkarmaya çalışamaz. Görevini bu bilinçle sürdürmediği anlaşılan İskenderun 2. Asliye Hukuk Mahkemesi Hâkimi’ne mahkemelerin kişisel çıkarlara ve bireylere ait olmadığını, kamu yararına çalışan kurumlar olduğunu hatırlatırız.

Bireysel değil, avukatlık mesleğine ve savunma hakkına yönelik olan ve asla kabul etmediğimiz bu tavır ve sözlü saldırıya karşı Mersin Barosu Başkanı Av. Gazi Özdemir’in yanında olduğumuzu ve ilgili Hâkim hakkında derhal Hâkimler ve Savcılar Kurulu nezdinde girişimde bulunacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.

Saygılarımızla.

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ