Medeniyetler Korosu

5010

Efe Güray Eğitim ve Spor Vakfı ile Türkiye Avukatları Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı’nın (TÜRAVAK) ortaklaşa düzenlediği ‘Medeniyetler Korosu’nun sunduğu Barış Konseri çok sayıda avukat, hakim, savcı ve vatandaşımızın katılımıyla gerçekleşti.

Türkçe, Kürtçe, Arapça, Ermenice, İbranice söylenen şarkı ve türkülerin, Müslüman, Hıristiyan, Musevi ilahilerinin yer aldığı konser geceye katılanların büyük beğenisiyle izlendi.

Konserin sonunda konuşma yapmak üzere sahneye davet edilen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av.V.Ahsen Coşar, konseri sunan Antakya Medeniyetler Korosu
sanatçılarına, konserin düzenlenmesinde emeği geçen Danıştay Üyesi Eren Sonbay’a, TÜRAVAK Başkanı Av. Egemen Magat’a, Genel Sekreter Av. Makbule Özer Arpağ’a teşekkür etti ve şunları söyledi;

“Fevkalade memnunum dünyaya geldiğime, / Ağaçlarını, çiçeklerini, insanlarını seviyorum. Bu dizeler usta şairimiz Nazım Hikmet’e ait. O’ndan ödünç alarak diyorum ki, Fevkalede memnunum dünyaya geldiğime ama Türkiye’de dünyaya geldiğime. Şarkılarını, türkülerini, toprağını, taşını, denizini, çiçeklerini, ağaçlarını, insanlarını, Türk’ünü, Kürt’ünü, Arap’ını, Ermeni’sini, Musevi’sini, Müslüman’ını, Hıristiyan’ını, Sünni’sini, Alevi’sini seviyorum. Türkiye bu. Bu gecenin, bu olağanüstü güzel ve etkileyici musiki gecesinin birinci özeti bu, ana fikri bu. İkinci ana fikri, özeti ise şu; Uzak Asya’dan, Orta Asya’dan gelip bir kısrak başı gibi Akdeniz’e uzanan bu memleket bizim, bu Cumhuriyet bizim, hepimizin, Türk’ün, Kürt’ün, Arap’ın, Ermeni’nin, Musevi’nin, Müslüman’ın, Hıristiyan’ın, Sünni’nin, Alevi’nin. Değerini bilelim. Bu memleketi, bize emanet edilen bu Cumhuriyeti koruyalım. Geliştirelim.