MEMLEKETİ SEVMEDEN NE TOPRAĞI, NE SUYU, NE HAVAYI NE DOĞAYI KORUYABİLECEĞİMİZİ GÖSTEREN EROZYON DEDE’Yİ BİZ ÇOK SEVDİK

3331

TÜRKİYE’nin toprağını, tarih ve kültürünü korumak için yıllar önce çıktığı uzun yolculukta durup dinlenmeksizin, sabır, tevazu ve bilgiyle çalışan, çabalayan, Rize çamlıhemşin’deki küçük çocuğun “Erozyon Dedesi”, TEMA Vakfı Kurucu Onursal Başkanı Hayrettin Karaca, 20 Ocak 2020 Pazartesi günü aramızdan ayrıldı.

Memleketin toprağı erozyon ile elden gitmesin diyerek, TÜRKİYE’nin ilk kurumsal çevre örgütü TEMA’yı kuran, bütün enerjisini bir şeylere karşı çıkmaya harcayan pek çok çevrecinin aksine, olumlu bir şeyler yapmaya odaklanan, TÜRKİYE’nin dört bir yanına ağaçlar dikilmesine, ormanlık alanların son yıllarda büyümesine, toprağın yeşil bir bitki örtüsü ile kaplanmasına katkıda bulunan, Yalova’da kendisine ait 13.5 hektar arazi üzerinde, binlerce değişik bitki türünü barındıran TÜRKİYE’nin ilk özel arboretumu (ağaç parkı) olan Karaca Arboretum’u kuran, memleketi sevmeden ne toprağı, ne suyu, ne havayı ne doğayı koruyamayacağımızı gösteren Erozyon Dede’yi biz çok sevdik.

Ne mutlu ki ona, ardında binlerce canlı yaşam bırakarak, gönül tokluğu ile gidiyor. Başta TEMA Vakfı olmak üzere, çevre korumacı tüm kişi ve kurumların başı sağ olsun.

 

TÜRKİYE Barolar Birliği çevre ve Kent Hukuku Komisyonu