MESLEK USTAMIZ MUAMMER AKSOY'U KATLEDİLİŞİNİN 33. YILINDA KABRİ BAŞINDA ANDIK

1152

Değerli hukuk insanı, meslek ustamız Av. Prof. Dr. Muammer Aksoy’u, katledilişinin 33. yılında, Cebeci Asri Mezarlığı’ndaki kabri başında andık.

TÜRKİYE Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. R. Erinç Sağkan ve Sayman Av. Gökhan Bozkurt’un katıldığı anma törenine Aksoy’un ailesi ve yakınlarının yanı sıra, Ankara Barosu Başkanı Av. Mustafa Köroğlu, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Mustafa Hüsnü Bozkurt, Türk Hukuk Kurumu Başkanı Av. Nail Gürman katıldı.

Birlik Başkanı Sağkan burada yaptığı konuşmada, 33 yıldır karanlıkta olan bu faili meçhul cinayet aydınlatılmadıkça, ülkede hiçbir zaman demokrasiden, insan haklarından ve özgürlüklerden bahsedilemeyeceğini söyledi. Sağkan, “Bir taraftan bu gerçekle yaşamaya devam ederken bir taraftan da kıymetli hocamızın bize bıraktığı o mücadele azmiyle aynı koltuklarda aynı mücadeleyi sürdürmeye; hala bu ülkede demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü ve laikliği savunmaya korkmadan devam ediyoruz. İyi ki vardı, iyi ki bu azmi bizlere verdi. Yolu yolumuzdur, ışığımız olmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle