Meslektaşımız Av. Mürsel Ünder’in Yanındayız

4426

TÜRKİYE Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu ve çok sayıda hukuk örgütünün temsilcisiyle birlikte, bekçiler tarafından yasalara aykırı olarak durdurularak GBT sorgulaması yapılmak istendiği sırada darp edilen, götürüldüğü karakolda da hukuka, kanuna ve insan onuruna aykırı muamele görmeye devam eden meslektaşımız Av. Mürsel ünder’in ifade işlemleri için Anadolu Adliyesi’nde hazır bulundu.

İfade işlemlerinin ardından Adliye önünde bir açıklama yapan TBB Başkanı Sağkan, yurttaşların güvenliğini sağlamak üzere kurulan bekçilik kurumunun uygulamalarından kaynaklanan güvenlik sorununa dikkat çekti. Av. Mürsel ünder özelinde yaşanan olayın tamamen yasaya aykırı, seyahat ve hak özgürlüğünü ihlal eden bir uygulama olduğunu söyleyen Sağkan, “Yapılan uygulamanın bir ters kelepçeyle ve neredeyse silah kullanma tehdidiyle işkence boyutuna vardığını üzülerek görmüş bulunuyoruz” dedi. Sağkan, “Kıymetli meslektaşımız nezdinde yürüttüğümüz bu mücadele aslında TÜRKİYE’deki yurttaşlarımızın hak ve özgürlüklerini koruma mücadelesidir. Bekçi şiddeti ve bekçilerin temel hak ve özgürlükleri ihlal eden uygulamalarıyla sonuna kadar mücadele etme kararlılığındayız” ifadelerini kullandı.

Hukuk örgütleri tarafından yapılan ortak basın açıklamasında da hukuksuz GBT uygulamasının ve kolluk şiddetinin nedeninin, kolluk güçlerin cezasız bırakılacaklarına yönelik duydukları güven olduğu belirtilerek, “Toplumu ve mesleğimizi sindirme amacı güden saldırıların karşısında olacağımızı bir kez daha dile getiriyoruz. Meslektaşımızı darp eden bekçiler görevden alınana ve cezalandırılana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” denildi.

Av. Mürsal ünder de Sağkan’a ve kendisine destek veren diğer meslektaşlara teşekkür ederek, İstanbul Valiliği ile Emniyet Müdürlüğüne, kendisine şiddet uygulayan tüm görevlileri açığa alma çağrısında bulundu.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle