Meslektaşımız Av. Orhan Alphan’a Yapılan Saldırıyı Kınıyoruz

2405

Batman Barosuna kayıtlı meslektaşımız Av. Orhan Alphan, 14.04.2022 tarihinde adliye içerisinde polis memurunun saldırısına uğramıştır. Saldırı öncesinde bir şüpheliyi darp ederek ters kelepçe uygulayan polis memuru, önce kadın meslektaşımızla tartışmış, bu durumu gören Avukat Orhan Alphan, polis memuruyla konuşmak istediği sırada saldırıya uğramıştır. Maruz kaldığı kafa darbesi nedeniyle meslektaşımızın dişleri kırılmış, burnuna dikiş atılmıştır.

Son dönemde savunma makamına sistematik olarak yapılan bu saldırıların uygulanan cezasızlık politikasından kaynaklandığı görülmektedir.

öncelikle, avukatların çalışma yeri olan adliye içerisinde böyle bir saldırıyı gerçekleştirebilen kolluk görevlisinin derhal mesleğinden el çektirilmesi gerekmektedir.

TÜRKİYE Barolar Birliği olarak konuyu yakından takip eden Avukat Hakları Merkezimiz ve Batman Barosu ile birlikte saldırganın hak ettiği cezayı alması için hukuki sürecin takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyor, meslektaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

TÜRKİYE Barolar Birliği