Metnin Türkçesi

3718

(TERCÜME)

305'in görevlerine iadesi kampanyası için dünya çapında işçiler birleşiyor
30 Ekim 2013

Telefon, email veya mesaj yoluyla haksızca görevlerinden atılan Türk Hava Yolları (THY) işçilerinin grevini destekleyen işçilerin dünya çapında baskısı sürüyor.

THY çalışanları yaklaşık 170 gündür grevdeler. 7-20 Ekim arasında sürdürülen son dalga eylem ile THY yolcuları arasında işçilerin durumları hakkında farkındalığın arttırılması hedeflenmiştir. Eylem THY işçileri sendikası Hava-İş tarafından organize edilmişti.

ITF'e bağlı Filipinler Havayolları İşverenler Derneği (PALEA) Filipinler’in Makati Şehrindeki yerel THY satış bürosunu ziyaret etti ve THY yolcuların farkındalığını arttırmak için broşürler dağıttı. Bulgaristan Ulaşım Ticareti Sendikaları Federasyonu (FTTUB)'de Sofya havaalanında check-in için bekleyen yolculara broşür dağıtarak kampanyada yer aldı. Avusturalya üretim işçileri sendikası, Tulmarine Havalimanı Dış Hatlar Terminalinde farkındalık arttırmak için Avusturalya Asya İşçiler Ağına katıldı, Hindistan Havalimanı Çalışanları Sendikası Bombay’a vardıklarında THY yolcularına 200 broşür dağıttı.

Otel, Konaklama, Yemek ve İlişkili alanlarda çalışan işçileri temsil eden küresel sendikal federasyon; Uluslararası Gıda İşçileri Federasyonu da üyelerine THY üst yönetimini müzakere masasına oturtmak için baskı yapılması çağırısında bulundu.

ITF Sivil Havacılık Sekreteri Gabrial Mocho Rodriguez: "Hava-İş İşçileri grevi güçlü şekilde devam ediyor. Biz üyelerimizle birlikte omuz omuza duruyor ve THY yönetimine işçileri ile masaya dönmesi, onlarla diyalog yollarını açık tutması ve ilk sırada yolcularının ve mürettebatının sağlık ve güvenliğini koyması çağrısında bulunuyoruz." dedi.

Türkiye Barolar Biriği (TBB), THY ve işçiler arasındaki devam eden çatışmanın sonuçlarını tartışmak üzere 23 Ekim 2013 tarihinde bir araya geldi. ITF Sivil Havacılık Sekreter Yardımcısı Kemal Ülker, avukat ve akademisyenlerin katıldığı konferansta bir konuşma gerçekleştirdi. Konuyu Sivil Havacılık Bloğunda okuyabilirsiniz >>
http://www.itfglobal.org/itfaviationblog/?p=3044

Küresel eylemlere göz atmak için >>
http://www.flickr.com/photos/itf/sets/72157630493679764

305'in görevlerine iadesi kampanyası hakkında daha fazla bilgi almak ve kampanyada nasıl yer alacağınızı öğrenmek için>> http://www.itfglobal.org/campaigns/reinstate305.cfm


İş bu tercüme bilgilendirme niteliğinde olup resmi tercüme değildir.

http://www.itfglobal.org/news-online/index.cfm/newsdetail/9727 adresinde yer alan habere ilişkin tercüme metnidir.