ÖNCEKİ DÖNEM BAŞKANLARIMIZDAN AV. ÖZDEMİR ÖZOK'U KABRİ BAŞINDA ANDIK

1416

önceki dönem unutulmaz başkanlarımızdan, hukukun üstünlüğü mücadelesinin ve savunmanın gür sesi Av. özdemir özok’u, vefatının 13. Yılında, Cebeci Asri Mezarlığı’ndaki kabri başında andık.

TÜRKİYE Barolar Birliği (TBB) Başkan Yardımcısı Av. Gürkan Altun, Yönetim Kurulu üyeleri Av. Melih Yardımcı ve Av. Ramazan Erhan Toprak, Ankara Barosu Yönetim Kurulu üyeleri; ailesi, yakınları, meslektaşları ve TBB çalışanlarının katıldığı törende yapılan konuşmalarda özok’la ilgili anılar ve onun bağlı olduğu değerler dile getirildi.

Başkan Yardımcısı Av. Gürkan Altun, törende yaptığı konuşmada, özok’un demokratik yönetimden, hukukun üstünlüğünden ve tam bağımsız TÜRKİYE’den yana olduğunu kaydederek, “özdemir özok Başkanımız demokrasi derken başına hep ‘eksiksiz demokrasi’ vurgusu yapar, insan hakları olmadan demokrasinin olmayacağını söylerdi. Kişinin demokrasiye olan inancının önce kendi demokratlığından başladığına özel vurgu yapardı. Onu bitmek tükenmek bilmeyen bir özlemle anıyoruz” ifadelerini kullandı.

TBB Yönetim Kurulu üyesi Av. Melih Yardımcı da avukatlığın, avukatlık duruşunun ve baroculuğun ne olduğunu özok’tan öğrendiğini söyleyerek, “Demokrasinin, insan haklarının, hukuk devletinin, hukukun üstünlüğünün her zaman yılmaz mücadelecisi oldu. Ankara Barosu’nda, TBB’de bize bunu gösterdi. Saygıyla, rahmetle, özlemle anıyoruz” dedi.

TBB Yönetim Kurulu üyesi Av. Ramazan Erhan Toprak da “özdemir Başkanımın adı geçtiği zaman tüm yargı camiası, istisnasız her dünya görüşünden meslektaşlarımızın tamamı, hakkında rahmetle ve güzel duygularla bahsediyorlar. Umarım bu bizlere de nasip olur. TBB yönetiminde onun açtığı yolda yürümeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

özok ailesi adına konuşan kızı Av. Ayça özok Ener de törene katılanlara hitaben, “İyi ki varsınız, iyi ki rahmetli özdemir özok bize ışık tutmuş ve iyi ki onun ışığından ayrılmadınız, aynı meşaleyi devam ettiren sizler gibi meslektaşlarımız var. Varlığınız güç katıyor. İyi ki bu dünyadan bir özdemir özok geçti. İyi ki yüreklerimize, yaşamlarımıza ve mesleğimize dokundu” ifadelerini kullandı.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle