"ÖNEMLİ OLAN YARGIYI GÜVENİLİR KILMAKTIR"

2034

15. Karadeniz Genişletilmiş Baro Başkanları Toplantısı, TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu’nun katılımıyla Artvin’de gerçekleştirildi.

Toplantıya, TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu’nun yanı sıra TBB Yönetim Kurulu üyeleri Av. Şakir Uzun, Av. Gültekin Uzunalioğlu, Av. Filiz Saraç, Disiplin Kurulu üyesi Av. Dilaver Erdoğan, Başkan Başdanışmanı Av. Zafer Köken ile Amasya, Artvin, Bartın, Bilecek, Bolu, çankırı, çorum, Düzce, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Karabük, Kastamonu, Kayseri, Ordu, Rize, Samsun, Tokat, Trabzon ve Zonguldak baro başkanları katıldı.

“ORTAK PAYDAMIZ ADALET”

Toplantının açılışında konuşan Feyzioğlu, “Bu masanın etrafında çok farklı siyasi düşünceler var. Dünya görüşü çok farklı baro başkanlarımız var. Ortak paydamız adalet, ortak paydamız hukukun üstünlüğü. Son derece kutuplaşmış, yüzdelere bölünmüş TÜRKİYE’de farklı siyasi dünyalardan, baro başkanları, hukukçular aynı dili konuşuyorsa, bundan TÜRKİYE’nin alacağı önemli dersler var. Demek ki 81 milyonu hukuk ve adalet paydasında buluşturduğumuzda her sorunu çözebiliriz. Bizim çözemeyeceğimiz hiçbir sorunumuz yok. çözümün önündeki en büyük engel biziz; ön yargılarımız. Kendimizden görmediğimize karşı bize dayatılan ön yargılar. Azıcık bizim gibi düşünmeyen birisi varsa hemen hain diye damgalamak. Oysa herkes bu güzel ülkenin iyiliği için düşünce üretiyor" dedi.

“öNEMLİ OLAN YARGIYI GüVENİLİR KILMAKTIR”

Açıklanan yeni ekonomik paket hakkında da konuşan Feyzioğlu, “Maalesef içinde tek satır, hukuki güvenliği sağlayacağız cümlesini duymuyorum. ’Yargıyı hızlandıracağız’ var. Yargıyı hızlandırdığınız zaman yargı güvenilmez şekilde hızlandıysa hızlı hızlı adaletsizlik olacak demektir. önemli olan ’yargıyı güvenilir kılacağız’ cümlesini sarf edebilmek ve inandırabilmek" ifadelerini kullandı.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle