ORDU’DA MESLEKTAŞIMIZA YAPILAN SALDIRININ FAİLLERİ TUTUKLANDI

2002

İstanbul Barosu üyesi meslektaşımız Av. İbrahim Ak, 26 Temmuz 2022 tarihinde, Ordu’da haciz işlemlerini yerine getirmek isterken peş peşe sözlü ve fiziki saldırıya uğramıştır. Baba-oğul saldırganlar yakalanarak gözaltına alınmış, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştır. Ordu Barosu, İstanbul Barosu ve TBB Avukat Hakları Merkezi’nin ilk aşamadan itibaren katkısıyla etkin şekilde yürütülen soruşturma sürecinden memnuniyet duyuyor, meslektaşımıza acil şifalar diliyoruz.

Biz TÜRKİYE Barolar Birliği ve Barolar olarak, mesleğimize ve meslektaşlarımıza yönelik bu sistematik saldırılar karşısında; adalet arayışında olan hiçbir yurttaşımızı savunmasız bırakmadığımız gibi, şiddete uğrayan hiçbir meslektaşımızı da yalnız bırakmayacağız.

Avukatın görevini yerine getirmesine engel olan, bunun için sözlü ve fiili saldırıya başvuran hatta yaşamlarına kast edenlerin; bu cüreti mesleğimizi itibarsızlaştırma politikalarından aldığını biliyoruz. Bu politikaların devam etmesi halinde, adalete erişim ve adil yargılanma hakkı başta olmak üzere hukuk devleti ilkelerinin onarılmaz bir şekilde yara alacağı uyarısında bulunuyor; çözüm önerilerimizi defalarca ilettiğimiz yasama ve yürütmenin temsilcilerini bir kez daha TÜRKİYE Barolar Birliği ve Barolarla iş birliği yapmaya davet ediyoruz.

TÜRKİYE Barolar Birliği